PlayStation-technológiát építenek a tévébe

Vágólapra másolva!
Várhatóan fél éven belül a boltokba kerülhet a Toshiba új LCD-tévéje, amelynek belsejében ugyanaz a Cell processzor lakozik majd, amelyet a PlayStation 3 konzolban is alkalmaznak.
Vágólapra másolva!

A japán gyártó közlése szerint az új generációs lapostévé fejlesztése az előzetes terveknek megfelelően halad, így a Cell lapkával felszerelt LCD-televíziót várhatóan már ősszel piacra dobhatják majd. A Sonyval és az IBM-mel közösen kifejlesztett, nagy teljesítményű, fő magja mellett nyolc társprocesszort is tartalmazó lapkával szerelik fel a PlayStation 3 konzolokat is, amely realisztikus grafikájú játékokat tud futtatni, emellett nagyfelbontású Blu-ray lemezen lévő filmeket is lejátszik.

Egyelőre még semmi konkrétumot nem tudni a Cell lapkás televízió paramétereiről, így az sem ismert, a beépített lapka videofeldolgozás vagy rögzítés célját szolgálja, esetleg internetezési lehetőséget biztosít, esetleg a hagyományos felvétlelek képminőségének feljavítását szolgálja-e. Az viszont már előre közölte a társaság, hogy a tévé nem lesz képes PlayStation 3 játékok futtatására.