Vágólapra másolva!
A magyar ipar fő felvevőországában, Németországban folyamatosan csökken az import, ami nem sok jóval kecsegtet Magyarország szempontjából.
Vágólapra másolva!

Februárban 8,9 milliárd euróra nőtt a német külkereskedelem többlete a januári 6,8 milliárdról, szezonális és naptári kiigazítással, mert a behozatal visszaesése gyorsult, a kivitel csökkenése lassult, jelentették a szövetségi statisztikai hivatalban szerdán.

A német export februárban 64,8 milliárd euró volt, 23,1 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, de kissé több a januári 64,5 milliárdnál. Januárban csaknem ugyanolyan ütemű, 23,2 százalékos volt a tizenkét havi visszaesés, az rekord mínusz volt a statisztika 1950-es kezdése óta.

Szezonális és naptári kiigazítással a kivitel 0,7 százalékkal 66,4 milliárd euróra csökkent a januári 66,8 milliárdról. A januári export, szintén szezonális és naptári kiigazítással, 7,4 százalékkal volt kevesebb a decemberinél.

A német import februárban 56,2 milliárd euró volt, 16,4 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, és kevesebb a januári 57,6 milliárdnál is. Januárban 13,7 százalékos volt az éves visszaesés. Szezonális és naptári kiigazítással a behozatal 4,2 százalékkal 57,5 milliárd euróra csökkent a januári 60 milliárdról. A januári kivitel, szintén szezonális és naptári kiigazítással, csak 1,8 százalékkal volt kevesebb a decemberinél.