Vágólapra másolva!
A Pécs jutott előnyhöz a vendég Szeged ellen a nőikosárlabda-bajnokság két sikerig tartó elődöntőjének vasárnapi nyitómérkőzésén.

Eredmény, 1. mérkőzés:
MiZo Pécs 2010 - Szeviép-Szeged 84-56 (24-16, 23-18, 21-14, 16-8)
legjobb dobók:
Ohlde 18, Iványi 17, Vajda 16, Somogyi 10, illetve Szakács 13, Fürész 12, Zserzserunova 11

A két csapat elődöntője izgalmas csatát ígért, mivel két hete a pécsiek csak hosszabbítás után gyűrték le 78-74-re ellenfelüket a soproni Magyar Kupa-elődöntőben. Az ott később kupagyőztes baranyaiak ezúttal nem sok esélyt adtak a Tisza-partiaknak, ugyanis már az első negyedben nyolc ponttal megléptek, majd a félidőig a 14 pontot dobó Nicole Ohlde és 12 pontig jutó Vajda Anna vezetésével tovább növelték a távolságot.

Térfélcsere után a válogatottságot a héten lemondó Iványi Dalma is bekapcsolódott a pontgyártásba a bajnoki ezüstérmes házigazdáknál, miközben a túloldalon jobbára csak az expécsi Szakács Ildikó villogott, így nemsokára 20 pont fölött járt a különbség. A tét nélküli utolsó szakaszban a vendégek nem tudtak közelebb kerülni riválisukhoz, akik a vártnál simább győzelmükkel 1-0-ra vezetnek a párharcban. A két sikerig tartó elődöntő szerdán folytatódik Szegeden.

A jövőben szorosabb együttműködés lesz a két pécsi NB I-es kosárlabdacsapat, a MiZo Pécs 2010 női és a Pécsi VSK-Pannonpower férfi együttese között - jelentették be az elődöntő előtt. A megállapodás értelmében minden évben kosárlabdagálát rendeznek Pécsen, amely a szurkolók bevonásával a sportág örömünnepe lehet. A női, illetve a férfi klubnál vizsgálják a közös bérlet bevezetésének lehetőségét is. Ősszel Baranya összes iskolájában olyan plakátot helyeznek ki, amely az élvonalbeli pécsi csapatokat ábrázolja és egyben tartalmazza mindkettő versenynaptárát is. Pécs az utóbbi két hétben négy aranyérmet szerzett kosárlabdában, bajnokságot nyert a junior fiú és lány együttes, valamint Magyar Kupa-győztes lett a MiZo Pécs 2010 és a Pécsi VSK-Pannonpower is.

Eredmény az 5-8. helyért, 1. mérkőzés:
Zala Volán-ZTE - Szolnoki NKK 68-63 (21-14, 10-14, 14-9, 23-26)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc második mérkőzése kedden lesz Szolnokon.