Tart még a derűlátás a pesti tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 161,94 pontos emelkedéssel, 12 374,03 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 1,33 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Az elemzők szerint optimista hangulatú kereskedés várható csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén, hasonlóan az európai piaci irányzathoz.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője úgy véli, folytatódhat az utóbbi hetek erősödő trendje, ami a világ tőkepiacain is tapasztalható. Megjegyezte, hogy a napközben megjelenő amerikai makrogazdasági adatok, illetve vállalati jelentések befolyásolhatják a kereskedést.

A nyugat-európai értéktőzsdék a várakozások szerint követik a szerdai, amerikai tőzsdei emelkedést. A New York-i tőzsdemutatók annak nyomán emelkedtek, hogy az amerikai jegybank, a Fed Bézs Könyve immár úgy ítéli meg: lassult az amerikai gazdaság zsugorodásának üteme, és akár a végéhez közeledhet a recesszió.

A BUX 91,12 pontos, 0,74 százalékos csökkenéssel, 12 212,09 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 20,4 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek.