Vágólapra másolva!
Szezon végén közös megegyezéssel szerződést bont Tápai Szabinával a Randers nőikézilabda-csapata. A 23 éves játékos az [origo]-nak elmondta, nem Dániában, de nem is Magyarországon folytatja pályafutását.

Elérte a gazdasági válság a világ legerősebb és legpiacképesebb nőikézilabda-bajnokságát is, a hírek szerint a 2009-2010-es szezonra drasztikusan csökkenni fog a légiósok száma az élvonalbeli csapatoknál.

A Randers együtteséből két magyar játékos biztosan távozik: Bódi Bernadett Békéscsabára igazol a nyáron, míg Tápai Szabina a szezon végén kölcsönös megegyezéssel felbontja szerződését. A 23 éves irányító-átlövő tavaly nyáron kötött 2+1 éves szerződést a dán együttessel.

"Igaz a hír miszerint közös megegyezéssel szerződést bontunk a csapatommal" - nyilatkozta Tápai az [origo] érdeklődésére. "A gazdasági válság okozta nehéz helyzetnek köszönhetően a Randers már nem tudta vállalni, amiben megállapodtunk, kevesebb játéklehetőséget kaptam volna a jövőben, így inkább a távozásom mellett döntöttünk. Mindenképpen szeretném külföldön folytatni a pályafutásomat, még legalább 2-3 évig. Bár vannak megkeresések, konkrétumot még nem szeretnék mondani. Jelenleg egy biztos, hogy nem Dánia és nem is Magyarország szerepel a terveim között."