Vágólapra másolva!
Szurkolóinak rasszista bekiabálásai miatt a következő hazai bajnoki mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania a Juventus labdarúgócsapatának.

A klub a büntetést az Internazionale elleni, szombati 1-1-es döntetlennel zárult rangadón tapasztaltak miatt kapta az olasz szövetség fegyelmi bizottságától.

Az indoklás szerint a "sajnálatos megnyilvánulásokkal" Mario Balotellit, a vendégek színes bőrű szélsőjét csúfolták rendszeresen a torinói csapat drukkerei. Az ügyben a rendőrség is nyomoz, s a videofelvételek alapján szeretné azonosítani a renitens rajongókat. Giovanni Cobolli Gigli, a Juventus elnöke bocsánatot kért a szurkolók viselkedése miatt.

A 18 esztendős, U21-es válogatott, ghánai származású Balotellit - aki egy idő után elveszítette türelmét a bekiabálások miatt, s az Inter edzője lecserélte őt szombaton - a Roma elleni, márciusi mérkőzésen is szidalmazták a drukkerek, akkor a fővárosi klubnak nyolcezer eurós büntetést kellett fizetnie a rajongók miatt.

* * *

Előrehaladott tárgyalásokat folytat a Juventus vezetőivel Fabio Cannavaro, a Real Madrid világbajnok olasz labdarúgója. A 35 éves középhátvéd ügynöke hétfőn úgy nyilatkozott, hogy több helyről is érdeklődnek a futballista iránt, ám egyértelműen a torinói klub ajánlata a legkomolyabb, s a legkedvezőbb. "Minden jel arra mutat, hogy ezen a héten megegyezhetünk" - mondta Gaetano Fedele.

Az olasz bajnokságban jelenleg második helyen álló csapat részéről egyelőre senki sem nyilatkozott még az ügyben, ám helyi lapértesülések szerint a Juventus olyan ajánlattal jelentkezett be korábbi játékosáért, mely játékospályafutása után is munkát biztosít neki az egyesületnél.

Cannavaro 2004 nyarán igazolt először a Zebrákhoz, majd a bundabotrány kirobbanását követően, 2006-ban szerződött Madridba.