Vágólapra másolva!
Nyomozást indított a milánói rendőrség a hétvégi Internazionale-Juventus olasz labdarúgó bajnoki mérkőzésen történt rasszista bekiabálások miatt.

A szombati, 1-1-es döntetlennel zárult összecsapáson a vendégcsapat drukkerei rasszista dalokkal csúfolták a hazaiak gólját szerző, színesbőrű csatárt, Mario Balotellit, aki egy idő után elveszítette türelmét, begyűjtött egy sárga lapot, majd az Inter edzője, José Mourinho jobbnak látta lecserélni őt.

A rendőrség a videofelvételek alapján szeretné azonosítani a renitens rajongókat, közben az olasz szövetség szintén vizsgálja az incidenst. "Ha ott lettem volna a stadionban, bemegyek a pályára és lehívom a srácokat - nyilatkozta Massimo Moratti, a milánói csapat elnöke a Gazetta dello Sportnak. "Büszkének és boldognak tűntek, miközben szidták a futballistánkat. Ez szörnyű, Olaszországban egyre gyakoribb a rasszizmus." Giovanni Cobolli Gigli, a Juventus elnöke bocsánatot kért a szurkolók viselkedése miatt.

A 18 esztendős, U21-es válogatott, ghánai származású Balotellit márciusban, a Roma elleni mérkőzésen is szidalmazták a drukkerek, akkor a fővárosi klubnak nyolcezer eurós büntetést kellett fizetnie a rajongók viselkedése miatt.