Vágólapra másolva!
Ajánlatot tehet a Volkswagen (VW) a Porsche autóipari részlegére, aminek akár az is lehet a következménye, hogy a Porsche anyacégének kezébe kerül a VW.
Vágólapra másolva!

A Financial Times (FT) értesülései szerint a VW késznek mutatkozik arra, hogy megvegye a Porsche AG-t, és ezzel megsegítené ez utóbbi vég anyavállalatát, a Porsche SE holdingot.

Amennyiben ez valósággá válik, az lehetővé tenné, hogy a 9 milliárd eurós adóssággal küzdő Porsche felvásárolja a VW egészét. A Porsche három és fél évvel ezelőtt kezdte el a nála 15-ször nagyobb VW részvényeit felvásárolni, és jelenleg közvetlenül több mint 50 százalékos, közvetve pedig további csaknem 25 százalékos tulajdonosa a cégnek.

Ferdinand Piëch, az alapító Ferdinand Porsche unokája ezzel valósággá tenné "élete álmát", és újraegyesítené a Porsche és a VW márkákat. Az szerint a tranzakció még vehető nem biztosra, nem egyértelmű ugyanis, mennyit is ér a Porsche AG: a becslések 6-9 milliárd euróra teszik a cégértéket. Az sem egyértelmű, hogy a VW 20 százalékát tulajdonló Alsó-Szászország benne lenne-e egy ilyen ügyletben.