Vágólapra másolva!
Gyulai Miklóst választotta elnökké a Magyar Atlétikai Szövetség szombati tisztújító közgyűlésén. Gyulai Istvánnak, a nemzetközi szövetség (IAAF) 2006-ban elhunyt főtitkárának a fia egyetlen jelölt volt a posztra. Az eddig alelnökként tevékenykedő Gyulai Miklós 65 szavazatot kapott, 3 nem ellenében.

A Sport Tv szerkesztő-riportereként tevékenykedő, nyári és téli olimpián is szerepelt új elnök elmondta, hogy szemléletváltásra van szükség az atlétikában.

"Nem egyszemélyi irányítást vagy családi vállalkozást képzelek el, hanem támaszkodni szeretnék azoknak a munkájára, tapasztalatára, akik naponta a pályákon dolgoznak. Az elnökség által az elmúlt egy évben vázolt stratégia, amely magában foglalja a versenyrendszer átalakítását, az életút program folytatását, vagy az utánpótlásnevelést, megteremtheti annak a feltételeit, hogy az atlétikának ne legyenek pénzügyi gondjai. Emellett nagyon fontos a nemzetközi eredményesség, mert ennek alapján ítélnek meg minket."

Gyulai Miklós hozzátette, az elnöki poszt elvállalása számára elsősorban érzelmi kérdés, s úgy érzi, ezzel tartozik, illetve a főtitkárként tevékenykedő Márton öccsével együtt tartoznak édesapjuk emlékének.

Schulek Ágoston, aki 1991 és 2001 között, majd tavaly óta irányította a szövetséget, tiszteletbeli elnök lett. Schulek, miután a tavalyi rendkívüli tisztújítón megválasztották elnöknek, jelezte, hogy egy év múlva átadja a vezetést Illés Antal alelnöknek. Illés elképzelései azonban nem találkoztak az elnökség terveivel, míg a 39 éves Gyulai Miklós vállalta a feladatot. Alelnöknek Adamik Zoltánt és Mester Jánost választotta szombaton a közgyűlés.