Heti játékkörkép: új programok és letöltések

Vágólapra másolva!
Május elsejével útjára induló cikksorozatunkban minden héten sorra vesszük majd a lassan a Hollywoodot is maga mögé utasító videojáték-ipar történéseit, bemutatjuk a legújabb készülő programokat, beszámolunk a frissen megjelent játékokról, az aktuális leárazásokról, és persze minden pénteken ajánlunk majd kipróbálásra ingyenes játékokat és demókat is.
Vágólapra másolva!

Hamarosan újabb dimenzióval gazdagodhat a videojátékok kelléktára, brit tudósok jelenleg azon dolgoznak, hogy a szaglás is szerepet játsszon a virtuális kalandozások során. A projektet nagyobb részben az amerikai védelmi minisztérium támogatja, a csapat első körben a Half-Life és Far Cry játékokhoz készített különféle plusz csomagokat, hogy katonai jellegű szimulációkban teszteljék az új technológiát. A szagok, illatok előállításához paraffint használnak, a tervek szerint először a csataterek lőporszagát, illetve a versenypályák égett gumiszagát meg minél élethűbben visszaadni.

Nagy nevek érkeznek

A játékipar általában tavasszal talál magára a téli uborkaszezont követően, ebben az időszakban mutatják be először az év végére tervezett játékaikat a nagy kiadók. Az Electronic Arts is így cselekedett: ez a cég az ősszel alaposan megújított folytatást fog kiadni a Need for Speed-ből (NFS) Shift alcímmel. Az utóbbi években megjelent elődeitől eltérően ebben a valódi vezetésélmény visszaadására törekszenek a fejlesztők: ennek érdekében a gyorsulás, sodródás is hatással lesz a virtuális sofőrre, s nem lehet majd csak úgy folytatni a száguldozást egy hatalmas frontális karambolt követően sem.

http://www.youtube.com/v/JKG0m-o_Q1U&hl=en&fs=1

Bemutató a Need for Speed: Shift-ből

A karácsonyi szezon másik fontos játéka a pokol bugyraiban játszódó Dante's Inferno lesz, ami stílusában leginkább a God of War játékokra hasonlít, vagyis külső nézetből irányítható akciót kínál. Az Isteni színjáték által inspirált anyag a legfrissebb bejelentés szerint nem csak PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra de a hordozható Sony PSP-re is megjelenik. A rendezvényen bemutatott harmadik játék, a Saboteur sajnos csak valamikor jövőre jelenik meg, de mindenképpen említésre méltó cím. Az 1940-ben játszódó történetben egy ír szabotőr bőrébe bújhatnak a játékosok, hogy a Franciaországot megszálló német sereg orra alá minél több borsot törhessenek: a játék érdekessége, hogy nyitott, szabadon bejárható környezetben lehet majd benne kalandozni, mint mondjuk a GTA IV-ben.

Forrás: [origo]
Saboteur: hangulatos ellenállás

Két remek folytatás érkezik

A Capcom Monte-Carlóban tartotta tavaszi rendezvényét, ettől a társaságé két nagy durranás várható: a B-kategóriás horrorfilmek minden báját magán hordozó, remek zombigyilkolós túlélőjáték folytatása, a Dead Rising 2, valamint a retró játékklasszikus Bionic Commando. Ez utóbbi a nyolcvanas évekből lehet ismerős, a pókhálószerűen kilőhetű robotkarral rendelkező akcióhős azonban most teljes 3D-s pompában tér vissza, s mindkét előbb említett játékot erőteljes multiplayer funkcióval is felvértezik.

http://www.youtube.com/v/uUdA2VVNY3w&hl=en&fs=1

Maradtak még zombik a Dead Rising 2-re is

Ugyancsak fontos alapkövét jelenti majd az online többjátékos mód az eddig csak konzolokon elérhető Street Fighter IV júniusban debütáló PC-s változatában. Az ismert verekedős játékot megvásárlók a Games for Windows Live rendszeren keresztül mérkőzhetnek majd meg ismerőseikkel, vagy a világ bármely táján élő, vállalkozó szellemű játékosokkal.

A Sony tavaszi bemutatója is a többjátékos küzdelmek bemutatására volt kihegyezve. A PlayStation 3 egyik legsikeresebb címe a Tomb Raider és az Indiana Jones játékok legjobb hagyományait ötvöző Uncharted 2volt, a játék folytatásában már szerepet kap a többjátékos küzdelem is. Az akár 256 katonával zajló hatalmas csatákat ígérő MAG, ami a Sony idei legfontosabb játéka lesz.

http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=48500
Uncharted 2: Lara Croft és Indy nyomdokain

Új PSP-t jósolnak

Hivatalosan nem erősítették meg, de szinte biztos, hogy még a nyáron bemutatja a PSP legújabb változatát is. Az új kütyüből várhatóan kimarad a boltban minilemezen megvehető játékok futtatásához szükséges UMD-meghajtó, a játékosok csak a PlayStation Store-on keresztül juthatnak majd új szoftverekhez. A Sony a kézikonzol megjelenése óta küzd a kalózverziók elterjedése ellen, az online terjesztéssel talán sikerül legalább csökkenteni az illegális másolatok - minden más készüléknél jóval magasabb - arányát.

Farkas jön, lát és üt

Az új X-Men filmmel (X-Men kezdetek: Farkas) egy időben, a hét végén jelent meg az X-Men Origins: Wolverine minden jelenleg ismert konzolra és PC-re. A filmhez hasonlan a videojáték verzióból is Farkas, és speciális képességeinek eredetét ismerhetik majd meg a játékosok, a programban a mozifilm leglátványosabb jelenetei kapnak majd helyet.

http://www.youtube.com/v/F6UasjUM7GM&hl=en&fs=1


X-Men Origins: Wolverine - látványosan csak a szuperhősök verekednek