iPhone-ra is készül az iGO

Vágólapra másolva!
Jön az iGo navigációs szoftver iPhone verziója - jelentették be a cég munkatársai a budapesti GDF játékfejlesztői konferencián. A tesztelési fázisban lévő navigációs program a nyárra várható 3.0-s iPhone OS kiadása után jelenhet meg.
Vágólapra másolva!

Nem az iPhone az első speciális eszköz, amire megjelenik a PDA-kon és navigációs kütyükön elterjedt térképszoftver. 2008 márciusában mutatkozott be a Go!Explore nevű program, ami a Sony Playstation Portable hordozható játékkonzolt vértezte fel térképekkel. Az iPhone tulajdonosoknak valószínűleg egyszerű lesz a dolguk, a készülék rendelkezik beépített GPS-szel. Ezt az alkatrészt a PSP tulajdonosoknak külön kellet megvásárolniuk kedvenc játékgépükhöz.

Nem csak navigáció

Nem csak navigációs szoftvert, hanem játékokat is fejleszt a Nav N Go a világ egyik legnépszerűbb mobiltelefonjának számító iPhone-ra. A cég PDAMill Games Studio néven működő részlegében számos ingyenes és néhány fizetős alkalmazást is készítenek az Apple telefonjára.

Forrás: [origo]
3D-s épületeket is tartalmaz a PDA-n futó iGo 8

Az új rendszerszoftver a játékfejlesztőknek is komoly lehetőségeket tartogat - mondta el Erdei Imre, a stúdió szakembere. A játékokban megjelenhetnek a menet közben megvásárolható helyszínek és kiegészítők, ami a játékosoknak újszerű élményt, a fejlesztőknek pedig több bevételt hozhat. Új értesítési rendszer is kerül az iPhone OS-be, aminek segítségével a játékosok felhívhatják ismerőseik figyelmét a játékra.

Újszerű játékok jöhetnek

A stúdió kreatív igazgatója szerint újszerű játékmenetet kínáló szoftverek is jelenhetnek még meg a készülékre. Kőhalmi Krisztián szerint a webről már ismerős jelenségek, például az ismerősökkel versengő társas játék (social gaming), megjelenhetnek mobilon is, hiszen a technika már a felhasználók zsebében van.

"Az App Store-ban, az Apple online áruházában már most számos újszerű játék található, de legtöbbjük még csak előfutára a jövő komplexebb applikációinak, amelyek - a hardver sajátosságait és a platform mobil jellegét kombinálva - új jelentést adhatnak nem csak az RPG-knek, de magának a mobil játékfejlesztésnek is." - mondta Kőhalmi.