Vágólapra másolva!
A legismertebb futballisták manapság kifejezetten sztárnak számítanak, annak minden előnyével és hátrányával: a bulvárlapokban immár a játékosok magánélete is rendszeres témának számít. Ez ihlette sorozatunkat is, amelyben a legnagyobb európai futballklubokat látogatjuk meg egy-egy elképzelt partin, hogy bemutathassuk, mit lehet tudni a játékosok magánéletéről. Házibuli az Arsenalnál.

Az Arsenalban rengeteg fiatal futballista szerepel, nem csoda, hogy az együttes labdarúgóinak nagy része még nem családos. A brazil középpályás, Denílson is csak nemrégiben talált magának házat Angliában, és brazil barátnője, Daphne Edinalvo csak ezt követően költözött Európába - a St. Albansban található ház avatójára a játékos természetesen mindegyik csapattársát meghívta.

A francia jobbhátvéd, Bakary Sagna nem sokáig maradt a bulin, hiszen felesége nemrégen szült: a focista első gyermeke márciusban jött a világra. A nagy eseményről az Arsenal hívei is gyorsan tudomást szerezhettek, hiszen amikor pár nappal később, a West Bromwich Albion elleni bajnokin Touré gólt fejelt, akkor találatát a Bebeto óta megszokott bölcsőringatós módon ünnepelte, amihez hamarosan a jobbhátvéd is csatlakozott.

Kolo Touré egyébként jól ismerheti az apaság örömeit, hiszen neki már két gyermeke is van: lányát Saniának, fiát pedig Yiassinnak hívják. A középhátvéd a feleségével, Awóval együtt a muszlim vallás követői, és ugyanez elmondható a holland Robin van Persie-ről is, akinek felesége, a marokkói Bouchra közgazdaságot tanult Angliában, amíg fiuk, Shaqueel meg nem született 2006 novemberében.

A veterán francia védőnek, Mickael Silvestre-nek két gyermeke van, a család nemrégiben együtt jelent meg a Hannah Montana című amerikai tinédzser-film premierjén Londonban.

Akárcsak Denílson barátnője, a januárban a klubhoz igazolt Andrej Arsavin felesége, Julia is csak most ismerkedik az angol kultúrával - és bár első nyilatkozatai alapján nem nagyon tetszett neki London, lassan azért kezdi megkedvelni új lakhelyét. A hölgy februárban még azt nyilatkozta, hogy London nagyon koszos város, és az angol ételek sem jönnek be neki, addig a minap már dicsérte az Emirates Stadium kiszolgáló személyzetét, és az aréna hangulatát. Julia máris vásárolt a fiuknak, Artyomnak egy kisméretű Arsenal-mezt a papa nevével feliratozva.


Manuel Almunia
felesége, Ana (aki férjéhez hasonlóan spanyol, nem pedig angol, ahogyan az több forrásban is megjelent) már jobban hozzászokhatott Angliához, azonban Nagy-Britannia még neki is tudott meglepetést okozni. Tavaly például a kapus azért kéredzkedett haza az egyik edzésről, mert a neje felhívta, hogy hertfordshire-i házukban szellemet látott! Arról nincsen tudomásunk, hogy mi lett az ügy folytatása, de az biztos, hogy a pár néhány napja már a legnagyobb nyugalomban sétáltatta a kutyáját...

Mint a fenti sorokból is kiderül, az angol bulvárlapok legnagyobb bánatára az Arsenal játékosai nem nagyon álltak be a sorba, legalábbis ami a híres partnereket illeti: Francesc Fabregas barátnője, Carla például szinte sohasem mutatkozik a nyilvánosság előtt.

Forrás: EPA

Azért természetesen az Ágyúsoknál is akadt néhány "futballistafeleség": a majd egy éve sérült cseh középpályás, Tomás Rosicky barátnője az a Radka Kocurova, aki Csehországban szépségkirálynő volt, majd pedig igazi celebritás lett belőle hazájában.

A tavaly nyáron igazolt francia középpályás, Samir Nasri még az Olympique Marseille focistájaként ismerkedett meg az orosz származású, ám francia állampolgár Tatiana Golovinnal, aki profi teniszezőként keresi a napi betevőre valót. A 21 esztendős Golovin Moszkvában született, de Franciaországban nőtt fel, és jelenleg Londonban él - pályafutása során eddig két WTA-tornát nyert, és 2008 februárjában egészen a 12. helyig jutott a világranglistán. Jelenleg nincs az első 200-ban, viszont ott volt a Sport Illustrated fürdőruhás kiadásában.


Az angol sajtó persze elsősorban Theo Walcott barátnőjével, Melanie Slade-del szeret foglalkozni, aki akkor került egy csapásra az érdeklődés középpontjába, amikor a szélsőt meghívták a 2006-os vb-keretbe. Melanie természetesen ott volt a németországi tornán a többi "futballistafeleséggel" együtt, azonban saját állítása szerint ő nem akar tipikus "WAG" lenni - és ehhez többé-kevésbé tartja is magát.

A pár még 2006 elején ismerkedett össze, amikor mindketten tizenévesek voltak, és Melanie (aki egyébként Southampton polgármesterének a lánya) egy butikban dolgozott, Theo itt szólította őt meg. A leendő Mrs. Walcott az érettségi után is folytatta a tanulást, és jelenleg fizikoterapeutának készül, ám a biztonság kedvéért azért januárban pózolt az egyik férfimagazinban, a pár szerepelt együtt egy Magyarországon is ismert televíziós vetélkedőben és a hírek szerint az új Harry Potter-filmben is kapott egy nyúlfarknyi szerepet.


A mindössze 17 esztendős középpályás, Jack Wilshire pedig valószínűleg azon kevés focista közé tartozik, aki elmondhatja magáról: a barátnőjének több pénze van, mint neki. A játékos ugyanis 2008 augusztusa óta Lady Beatrice Rothschilddel jár, aki Jacob Rotschild báró unokája. A párt ráadásul részben Arsene Wenger hozta össze, hiszen az edző volt az, aki egy Arsenal-Aston Villa U17-es bajnokit követően bemutatta egymásnak őket.

www.global-soccer.eu