Nem tér vissza Duke Nukem

Vágólapra másolva!
Tizenkét évig fejlesztették, de most úgy tűnik, fejlesztőjének csődje miatt már sosem fog megjelenni a Duke Nukem Forever című, sokak által várt fps-játék.
Vágólapra másolva!

Duke Nukem 1991-ben látott napvilágot egy DOS-ra készült lövöldözős játék főszereplőjeként, a név azonban a háromdimenziós fps-változat, a Duke Nukem 3D megjelenésével vált ismertté. A Quake első részével azonos évben megjelent játék komoly rajongói táborral rendelkezett, köszönhetően annak, hogy hangulata inkább vicces volt, mint ijesztő, a főszereplő ugyanis gyakran vicces beszólásokkal kommentálta a történteket, ráadásul a játékmenet és a grafika is csúcsminőségűnek számított akkoriban.

Mivel a program komoly sikert aratott, hamarosan, még 1997-ben elkezdtek dolgozni folytatásán, a Duke Nukem Forever című játékon, amely azonban 12 évnyi fejlesztés után sem készült el, pedig a programot már többször teljesen újraírták, legutóbb tavaly év végére, majd 2009-re ígérték premierjét, melyhez kapcsolódóan még egy nyúlfarknyi előzetes videót is publikáltak.

Úgy tűnik, az új Duke Nukem már nem is fog megjelenni, mivel a fejlesztő 3D Realms cég lehúzta a rolót, miután a program kiadója, a Take-Two nem finanszírozza tovább a fejlesztés költségeit. Ugyanakkor a kiadás jogait a cég továbbra is birtokolja, amely révén még arra is van esély, hogy egy másik csapat esetleg befejezi a játék fejlesztését - írja a Kotaku játékblog.

A Duke Nukem Forever buktájától függetlenül biztosnak látszik a kézi konzolokra szánt Duke Nukem Trilogy játék - értesült a fejlesztő Apogee cég Twitter-csatornájáról a BBC.