Tíz milliárdos veszteség tűnt fel a Rábánál

Vágólapra másolva!
Az idén 40 milliárd forintot meghaladó árbevétellel számol a Rába Nyrt. a múlt évi, konszolidáltan 58,68 milliárd forinttal szemben, és a cél a nyereségesség fenntartása - mondta Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója a szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Az első negyedévben több mint 10 milliárd forint nem realizált vesztesége volt a cégnek.
Vágólapra másolva!

Az adó-, kamatfizetés, tőketörlesztés és értékcsökkenési leírás előtti nyereség (EBITDA) várhatóan 3-5 milliárd forint körül alakul a devizaárfolyam változásától függően. Tavaly az EBITDA 4 milliárd forint volt.

"A fedezeti ügyletek nem realizált vesztesége 10,238 milliárd forint volt a tőzsdén jegyzett Rába Nyrt.-nél az év első negyedévében" - mondta Pintér István.

Ezt a társaság a kedden tőzsdezárás után közzétett jelentésében nem közölte, mivel a nemzetközi számviteli szabvány az évközi beszámolóban erre lehetőséget ad. A gyorsjelentésben a társaság jelezte, hogy az éves beszámoló már a fedezeti ügyeletek nem realizált veszteségének/nyereségének figyelembe vételével készül.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IRFS) szerinti, konszolidált gyorsjelentés 2,18 milliárd forint adózott veszteségről adott számot, amiben 2,61 milliárd forint pénzügyi veszteség szerepelt.