Tovább korrigál a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 168,79 pontos csökkenéssel, 13 424,08 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 1,24 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A nyitás után a BUX tovább esett, egészen 13 320 pont környékére, aztán időlegesen "visszapattant" 13 400 fölé, de azóta ismét lefelé irányuló tendencia érvényesül.

A héten kezdődött negatív irányú korrekció folytatódását várja csütörtökön Illés László, a Quaestor Zrt. részvényelemzője. Úgy véli, a korrekciós hangulat megmaradhat a délelőtti kereskedésben, fontosabb makroadat csak a délután folyamán várható. Az Egyesült Államokból érkező termelői árindex és a munkanélküli segélyért folyamodók számát jelző adatok adhatnak irányt a kereskedésnek.

Illés László az MTI-nek azt mondta, a nagy papírok közül több is olyan árfolyamhatárhoz érkezett, amely közelében "oldalazva" még korrekciónak minősül az árfolyamszint, az alá elmozdulva azonban árfolyamesésnek. Az OTP-nél 2750, a Mol-nál 10 900, a Richternél pedig 28 500 forint az a szint, amely közelében maradva még az előző hónapok árfolyamemelkedésének korrekciójaként fogható fel a mozgás.

Hozzátette: ha az OTP a csütörtöki kereskedésben "ki tudná pihenni" a szerdai nagy esést, és a 2750 forint közelében maradna, akkor az mérsékelten optimista hangulatot adhatna az egész kereskedésnek.

A BUX 519,56 pontos, 3,68 százalékos csökkenéssel, 13 592,87 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 26,2 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.