Mégsem kell Demjánnak az MFB hitele

Vágólapra másolva!
Mégsem veszi igénybe Demján Sándor üzletember a Magyar Fejlesztési Bank 85 millió eurós hitelét az orosz nemzeti lottójátékot, a Goszlottót szervező Orglot cég fejlesztéséhez. Az Orglot más forrásból kívánja finanszírozni az oroszországi lottójátékhoz szükséges terjeszkedést, melynek során egyebek között tízszeresére emelnék a fogadóirodák számát - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Nem veszi igénybe Demján Sándor a Magyar Fejlesztési Bank hitelét, amiből az orosz lottócég terjeszkedését finanszírozta volna. Az Orglot fejlesztésére Demján magyarországi székhelyű, Orglot Zrt. néven futó cége ötéves futamidőre, 15 százalékos önerő biztosítása mellett 85 millió euró, mintegy 25,4 milliárd forint hitelt vett volna fel az MFB-től.

Az üzlet meghiúsulását megerősítette Kézdy György is. A Demján oroszországi tevékenységét irányító üzletember a lap kérdésére elmondta, más forrásból akarják biztosítani az Orglot fejlesztéseit. Az orosz össznemzeti lottójátékkal (Goszlotto) foglalkozó vállalkozás, amelyben 51 százalékos tulajdonrésze van, a terjeszkedéshez szükséges berendezések beszerzésére akarta költeni a 25 milliárdot.

A terv nem változott: a most működő 6 ezer fogadóiroda számát 60 ezerre akarják bővíteni, és az év végéig 10 ezer terminál üzembe helyezésével számolnak. (Ezeket egy korábbi hír szerint Magyarországon gyártanák.) A hálózatfejlesztésen kívül az idén két-három új játék bevezetését is tervezik - mondta Kézdy.

A Goszlotto az első össznemzeti szerencsejáték Oroszországban, amelyet az Orglot indított be tavaly október végén. Demján az orosz Gazprom üzletrészének kivásárlásával jutott többségi részvénycsomaghoz, eddig 200 millió eurót fektetett be. Tavaly a társaság tőkéjét újabb 5 milliárd forinttal növelték - ezt Demján Cipruson bejegyzett, Polus Investment Ltd nevű cége hajtotta végre.