Vágólapra másolva!
 

A Liverpoolt már jelenleg is kisebbfajta spanyol kolónia erősíti, hiszen az egyesületnek öt ibériai labdarúgója van (Álvaro Arbeloa, Fernando Torres, Xabi Alonso, José Reina és Albert Riera), arról nem is beszélve, hogy a klub edzője az ugyancsak spanyol Rafa Benítez.

Utóbbi némi magyarázatot adhat arra, hogy a Vörösök miért igazolnak előszeretettel a Primera Divisiónból, és az sem meglepő, hogy a 'Pool a nyáron újabb játékosokat szerződtethet a spanyol élvonalból. A hírek szerint az egyesület egyik első számú kiszemeltje az Athletic Bilbao középpályása, Javi Martínez, aki fiatal kora ellenére már közel 100 élvonalbeli mérkőzésen van túl.

A liverpooliak több mérkőzésre is megfigyelőt küldtek annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak a spanyol utánpótlás-válogatott játékos képességeiről, és a jelentések meggyőzőek voltak Benítez számára.

A mindössze 20 esztendős Martínez alapember a baszkoknál, akik 2006-ban az Osasunától vették meg, mégpedig hatmillió euróért. A pletykák szerint a Vörösök mestere Xabi Alonso pótlására szemelte ki Javi Martínezt, akinek a szerződésében található kivásárlási záradék 24 millió fontról szól - azonban az Athletic alighanem ennél kevesebbért is elengedné. A Liverpool állítólag 12 milliót lenne hajlandó kifizetni a középpályásáért.

A Hamburger SV érdeklődik a Benfica görög középpályása, Kosztasz Katszuranisz iránt. A Bayern Münchent a Lazio argentin kapusával, Juan Pablo Carrizóval hozták kapcsolatba.

Az Aston Villa kiszemeltje a Toulouse csatára, Pierre-André Gignac. A West Ham United ausztrál védőjét, Lucas Neillt a görög Olympiakosz szeretné megszerezni.

A Middlesbrough brazil csatára, Afonso Alves a Benficába tart.

www.global-soccer.eu