Vágólapra másolva!
A vendég Eger nyerte a házigazda és címvédő Vasas ellen a Vodafone férfivízilabda ob I rájátszásos döntőjének első, péntek esti összecsapását, ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél három győzelméig tartó párharcban.

eredmény, döntő, 1. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - ZF-Eger 7-8 (2-3, 2-1, 1-1, 2-3)
góldobók:
Kovács 3, Hosnyánszky, Vörös, Varga Dániel, Tóth 1-1, illetve Varga II. Zs., Biros 3-3, Decker, Nyéki 1-1
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az Eger javára.

A Komjádi uszodában telt ház előtt a pekingi olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbertnek rögtön az elején lőtt eredményes büntetőjével szerzett vezetést a piros-kék együttes, hogy válaszul emberelőnyből Decker Ádám azonmód egyenlítsen (1-1).

Aztán Kovács Róbert és Varga II Zsolt bombagól-váltása következett, majd a háromszoros ötkarikás aranyérmes Biros Péter púpozta ki Nagy Viktor hálóját ötméteresből (2-3).

A második nyolc percet Varga újabb hatalmas lökete vezette be (2-4), fórból Vörös Viktor szépített, Varga Dániel pedig egyenlített (4-4), utána viszont kapusbravúrok következtek mindkét oldalon, Nagy itt, a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán amott parádézott. Ennek is betudhatóan a nagyszünetig már nem módosult az állás.

A harmadik játékrészben elsőként Biros keze villant, Tóth Márton ugyancsak emberelőnyös helyzetben egalizált. A hálóőrök változatlanul jól tették dolgukat, s mivel a küzdőjelleg, a szoros emberfogásos játék roppantul megnehezítette a játékosok dolgát, nem változott az eredmény, az utolsó negyedre 5-5-ös állásnál jöhettek vissza a csapatok.

Amelyben a ráúszásnál a labdát negyedszer is a Vasas hozta el, gólt azonban az Eger szerzett, gyönyörű centertalálat nyomán a világbajnok Varga II révén megint a hevesi gárda vezetett (5-6). A magabiztosabbnak tetsző Eger 5 perccel a vége előtt kettőre növelte előnyét: ekkor Nyéki Balázs küldte Nagy feje fölött háríthatatlanul a kapuba a labdát (5-7).

A tavalyi ezüstérmes gárda ezt követően fórt rontott, Kovács hozta vissza a lankadó Vasas-reményeket két telitalálatával (7-7). A döntő szót azonban Biros mondta ki: a legutóbb a világ és Európa legjobbjának megválasztott egri játékos 14 másodperccel a vége előtt messziről a jobb alsó sarokba bombázta a győztes gólt (7-8).

Földi László, a Vasas vezetőedzője: "Természetesen szerettünk volna győzni, s reméltem, hogy 5-7 után, amikor egyenlítettünk, legalább a hosszabbítást elérjük, de nem sikerült. Dicséretes a csapat küzdőképessége, mindenki akart, de ennyi hibával nem lehet nyerni."

Gerendás György, az Eger vezetőedzője: "Nagy lépés volt ez előre, de még messze nincs vége, nagyon nehéz mérkőzés lesz a vasárnapi is. Ez olyan meccs volt, amelyben benne volt az, hogy nyerhetünk. Pici szerencse is kellett a végén, de az összecsapás egészével azt hiszem, bizonyítottuk, nem véletlenül az Eger a döntő egyik résztvevője."

A döntő második mérkőzését vasárnap játsszák az egri Bitskey uszodában 17.15-től.