Ötvenezer háztartásban érhető el az optikai internet

Vágólapra másolva!
A T-Home, a Magyar Telekom otthoni és kisvállalati kommunikációs szolgáltatásainak márkája - az előfizetőig kiépített optikai hálózatával (fiber-to-the-home) extra gyors internetet, és HD-felbontású IPTV-szolgáltatást tesz elérhetővé az ügyfeleknek. A DSL-nél nagyságrendekkel nagyobb sávszélességet biztosítani képes szolgáltatás ötvenezer háztartásban érhető el.
Vágólapra másolva!

A fejlesztés első ütemében Budapest IV., X., XI., XIII., XIV., XXII. kerület, Debrecen, Eger, Mikolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg egyes részein kiépített optikai hálózat ettől a héttől Székesfehérváron is elérhető, és a közel jövőben többek között Cegléd, Gyöngyös, Kecskemét, Kiskunfélegyháza településeken és a főváros további kerületeiben is előfizethetővé válik.

A nem csupán az adott utcáig vagy házig, hanem az ügyfél lakásáig gyors átvitelt biztosító üvegszálas kapcsolaton keresztül nyújtott szolgáltatás jelenleg ötvenezer háztartásban van jelen. A technológia akár 50 megabit/s-os sebességre képes, azaz másodpercenként több mint 6 megabájt adat letöltését biztosítja, a feltöltési sebesség pedig 12-25 megabit/s, vagyis 1,5-3 megabájt másodpercenként. Az optikai hálózaton emellett az IPTV-szolgáltatás HD-felbontású tartalmait is közvetíteni lehet egyszerre akár három tévékészüléken, a gyors internet használatával szimultán. A társaság közleménye szerint emellett a szolgáltatást az ügyfelek otthonába húzott optikai szálon külön áramellátást nem igénylő eszközök osztják meg a sávszélességet, amely jelentős energiatakarékosságot eredményez.