Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom Igazgatósága a mai napon javaslatot tett a T-Kábel Magyarország Kft.-nek (T-Kábel) a Magyar Telekom Nyrt.-be történő jogi beolvadására. A javaslat egy újabb lépést jelent a Magyar Telekom Csoport három éve meghirdetett integrációs folyamatában, melynek középpontjában a szolgáltatási színvonal javítása, illetve a hatékonyság növelése áll. A lépéssel évente várthatóan 1 milliárd forint takarítható meg.
Vágólapra másolva!

A beolvadás a Dél-Vonal Kft.-t (Dél-Vonal) is érinti, mely társaság a T-Kábel 100%-ban tulajdonolt leányvállalata. A Magyar Telekom T-Kábel és Dél-Vonal leányvállalatai T-Home márka alatt analóg és digitális TV szolgáltatást, szélessávú internetet, valamint IP alapú hangszolgáltatást nyújtanak Magyarországon - olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján nyilvánosságra hozott közleményben.

Miután az anyavállalatnál a korábbi, technológiák mentén felépített szervezeti és menedzsmentstruktúrát ügyfél kategóriák mentén felépített struktúra váltotta fel, 2008 őszén lehetővé vált a márkastruktúra megújítása is. Az anyavállalat a márkaváltás a keretében vezetékes termékkínálatát sikeresen konszolidálta és egyszerűsítette T-Home márkanéven. A fenti lépések eredményeképpen a tv-szolgáltatás a "három képernyős stratégia" egyik legfontosabb elemévé lépett elő.

Az összeolvadás a társaság versenyképességének erősítése mellett a közös működésből eredő szinergiáknak köszönhetően hozzájárul a hatékonyság javításához, a költségek további csökkentéséhez, illetve a pénzügyi és emberi erőforrások optimális működtetéséhez. Az összeolvadásból származó költségmegtakarítás évente közel 1 milliárd forintot ér el.

Az igazgatóság javaslatát a Magyar Telekom rendkívüli közgyűlésének, valamint a két leányvállalat legfőbb szerveinek jóvá kell hagynia, melynek tervezett időpontja 2009. június 29-e.

Mivel a társaságok közvetlenül és közvetetten a Magyar Telekom 100%-os tulajdonában vannak, a tervezett lépéshez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására.

Az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.