Friss és laza az új Melrose Place

Vágólapra másolva!
A Beverly Hills 90210 után annak egykori spin-offjából, a Melrose Place-ből is készül egy frissebb változat, melyet a tervek szerint 2009 őszén mutatnak be az Egyesült Államokban. A koncepció ugyanaz maradt, mint az eredeti sorozatnál (bemutatni, hogyan élnek egy trendi apartmanház fiatal lakói), de a megvalósítást, történetszövést tekintve a mai kor igényei szerint járnak el az alkotók. Mit kell tudni az új verzióról?
Vágólapra másolva!

A Melrose 2.0 munkacímen futott, de aztán ismét csak Melrose Place-re keresztelt sorozatot a 90210-t is futtató CW csatorna rendelte meg a Smallville producerpárosától, Darren Swimmertől és Todd Slavkintól. Akárcsak a 90210, a Melrose Place huszonegyedik századi változata is merészebb, dögösebb lesz, mint az eredeti volt, legalábbis ezt ígérik az alkotók; nyilván rá kell licitálni a kilencvenes évek ma már unalmasnak ható világára, ha el akarják adni a sorozatot. Rögtön az elején van már két rejtély, az egyik, hogy ki ölte meg azt, akinek a közös medencében találják meg a hulláját - a lakók közül ugyanis mindenkinek lett volna rá oka.

A Született feleségek modorában előbb-utóbb bizonyára fény derül a múlt sötét titkaira, ahogyan arra is (ami a másik rejtély), hogy miként maradt életben Sydney Andrews (Laura Leighton) - egy szereplő az eredeti sorozatból, aki egy ideig sztriptíztáncosnő és prostituált is volt, most épp a címbeli apartmanház házmestere. Az ős-Melrose Place-ből Sydney régi partnerét, Michael Mancinit (Thomas Calabro) is láthatjuk, ő volt az egyetlen karakter, aki az eredeti széria összes epizódjában megjelent, és közben jófiúból egy antipatikus, gerinctelen alakká változott.

CW

Az ősszéria húzóneve, Heather Locklear már nem vállalta, hogy megismétli egykori szerepét, az eredeti karakterek közül így csak Sydney és Michael tér vissza. Az új verzió legismertebb arca Ashlee Simpson Wentz, aki még kislányként szerepelt a Hetedik mennyország-ban, de aztán inkább énekesnői karrierbe kezdett. A Melrose Place-ben egy Violet nevű lányt játszik, aki egy kisvárosból kerül Los Angelesbe, és ott mindenkit elbűvöl naiv viselkedésével - ez azonban csak álca, a felszín alatt egy számító, alattomos nő rejtőzik.

Részlet a pilotból:


A Hetedik mennyország-ban szintén feltűnt, újabban az Odaát-ban látott Katie Cassidy is benne van az új csapatban (egy ambiciózus újságírót játszik), mint ahogy a Swingtown egyik szereplője, Michael Rady, aki pedig egy kezdő filmrendezőt alakít. Michael Mancini fia, David is megjelenik, őt a magyar gyökerekkel rendelkező Shaun Sipos játssza, akit az itthon Rém rendetlen család-ként bemutatott Complete Savages-ből ismerhet a közönség. A Melrose Place pilotját - ami alapján a sorozatot megrendelték - Davis Guggenheim rendezte, aki a Kellemetlen igazság című dokumentumfilmjéért Oscar-díjat kapott.

A kezdetek

Elég szép gárda gyűlt tehát össze ahhoz, hogy sikerre vigye a remake-et - bár az is igaz, hogy az ily módon felfrissített sorozatok ritkán szoktak bejönni a közönségnek. A Melrose Place 1992-ben indult a Beverly Hills 90210 spin-offjaként indult, bár nem a hagyományos értelemben, hisz a nagy elődnek egyetlen karaktere sem vált az új széria rendszeres szereplőjévé. A sorozat elején a Beverly Hills 90210-ből ismert Kelly Taylor kavart ugyan Jake-kel, de ez csak afféle átvezetésként szolgált, a lány ugyanis hamar rájött, hogy ő és Jake nem egy világ.

Az eredeti sorozat nyitóképei:


A Melrose Place kezdetben korántsem vonzott be annyi nézőt, mint elődje, így az alkotók egy idő után kénytelenek voltak új színt vinni a történetbe: így született meg Amanda Woodward karaktere, akit a T. J. Hooker-ből és a Dinasztiá-ból már ismert Heather Locklear játszott. Amanda egy karrierista, munkamániás nő, akinek jó szokása, hogy bevadássza a (néha szó szerint is) alatta dolgozó férfiakat, a versenyhelyzetből adódóan pedig igen rosszul bánik női beosztottjaival, így a másik főhőssel, Allisonnal is.

Az eredeti verzióban szerepelt Marcia Cross, vagyis a Született feleségek Bree-je (Michael egyik szeretőjét, Kimberlyt játszotta), majd karaktere halálával Alyssa Milano (Bűbájos boszorkák, A nevem Earl) is megjelent. Több olyan színész(nő) is megjelent tehát itt, aki csak később vált igazán ismertté - reméljük, ez a tendencia a 2009-es változattal is folytatódik.