Vágólapra másolva!
Az Újpest FC a héten vizsgálatot kezdeményez a péntek esti, Újpest-FC Fehérvár NB I-es labdarúgó-mérkőzést követően történtek miatt.

"A vizsgálatba bevonjuk az általunk megbízott biztonsági szolgálatot, illetve együttműködést kérünk a rendőrségtől és a Fehérvártól is. Most annyit tudok elmondani, hogy a mérkőzés után öten szorultak kórházi ellátásra, mind az öt biztonsági ember, aki a vendégszektorban szerezte a kórházi ellátást igénylő sérülését. Hozzátenném még, hogy mivel kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzés volt, a normálishoz képest dupla annyi ember működött közre" - közölte Nemes Károly sajtófőnök.

Ami az előzményeket illeti, a bajnoki ezüstérmes lila-fehérek hazai környezetben 2-1-es vereséget szenvedtek a Fehérvártól a labdarúgó Soproni Liga utolsó, 30. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, s a lefújást követően az újpesti Bozic és a fehérvári Vujovic összeverekedett, a játékvezető pedg mindkettőjüket kiállította.

Az újpesti közönség ezután a pályára rohant, majd a vendégszurkolókra támadt, de a rendőrség pillanatok alatt közébük állt és visszaszorította a tömeget. Ezt követően a biztonsági emberek szinte "kiverték" a szektorból a fehérváriakat.