Vágólapra másolva!
Rockkoncerttel egybekötött hajókázással zárta csütörtökön a felkészülési időszakot a magyar nőikosárlabda-válogatott, amely pénteken utazik el a lettországi Európa-bajnokságra.

Az oldott hangulatú összejövetelt Rátgéber László szövetségi kapitány nyitotta meg: "Örülök, hogy eljöttetek, köszönjük a támogatóknak és a barátoknak, hogy itt lehetünk."

A szakvezető után Berényi János, a szövetség elnöke szólt a nemzeti csapathoz: "Intenzív felkészülési szakasz van mögöttetek, nagyon szerethető együttes alakult ki az elmúlt hetekben. Nemcsak szépek vagytok, hanem kosarazni is tudtok és ezt be fogjátok bizonyítani Lettországban. Valamennyiőtöknek szerencsés szereplést kívánok."

Az MKOSZ vezetője a premizálásról annyit tett hozzá, hogy a középdöntőbe jutásért 2 millió forintot kap a válogatott, a negyeddöntő további kétmilliót ér, a világbajnoki részvételt jelentő 5. helyezésért plusz két millió, a 2-3. helyért további kettő, míg az aranyért újabb két milliót kap a csapat.

Ezt követően a jelenlévők a Delfin 2 hajó fedélzetén tettek egy kört a Dunán, a jó hangulatról pedig Szabó István technikai vezető rockegyüttese, az Old Wolves and the Rocky Chicks gondoskodott.