Óriásmonitor aranyárban a NEC-től

Vágólapra másolva!
Júliustól nem kell kompromisszumot kötni azoknak, akik szeretnének két monitoron dolgozni, de zavarja őket középen a kijelzők kerete. A NEC 43 hüvelyk képátlójú, hajlított felületű monitort dob piacra - adta hírül az Engadget. 
Vágólapra másolva!

Egy dollár híján nyolcezer dollárba, azaz 1,6 millió forintba fog kerülni a NEC CRV43 típusjelű óriási kijelzője. A monitor ugyanarra a felbontásra képes, mint két egymás mellé tett WXGA+ (1440*900 pixel) kijelző, tehát kényelmesen elfér rajta két 720p felbontású HD-videó vagy három-négy nagyra nyitott OpenOffice ablak.

Forrás: [origo]

A NEC CRV43 ajánlott felhasználási területeiből hiányzik a játék, igaz nehéz is olyan programot találni, ami képes megbirkózni a 32:10-es képarány kihívásaival. Az ár és a gyártó által több helyen kiemelt jó színhűség arra enged következtetni, hogy a cég a grafikusok és profi fotósok kegyeire utazik. A hatalmas kijelzőt DVI és HDMI csatlakozókon lehet a géphez kapcsolni, extra csatlakozóként csak egy USB 2.0 kaput tartalmaz a perifériák kényelmes rákapcsolásához. A hajlított kijelző több helyet igényel, mint két egymás mellé rakott hagyományos lapos monitor. A kütyü 105 centiméter széles, 53 centi magas, mélysége pedig 38 centiméter.

A hatalmas monitorral már kecsegteti egy ideje a számítógéphasználókat a NEC, először a 2008-as CES elektronikai vásárban fedezte fel az Engadget legénysége a kütyüt. A panoráma kijelző nagy slágernek számított másfél éve, a HP és az Alienware is ígért hajlított felületű, ablak méretű kijelzőket a gamereknek.