Vágólapra másolva!
A Chelsea-nél több játékosnak is nagyon jól jött az idény közben történt edzőváltás, sokan ugyanis Luiz Felipe Scolari irányítása alatt csak kevés játéklehetőséget kaptak. Ebből a szempontból elsősorban Didier Drogbát szokás emlegetni, de a francia középpályás, Florent Malouda is szinte újjászületett azok után, hogy Guus Hiddink vette át a csapat irányítását.

A focistával kapcsolatban januárban felmerült annak a lehetősége, hogy távozzon a Chelsea-től, de az idény második felében kiváló formában futballozott, és ennek köszönhetően a hírek szerint a klub máris szerződéshosszabbítást ajánlott neki.

Malouda szerződése a következő idény végéig szól, és az angol lapok úgy tudják, hogy az egyesület további három évre kötelezné el, ráadásul a heti fizetését is megemelnék 15 ezer fonttal.

Korántsem biztos azonban, hogy a francia játékos elfogadja ezt az ajánlatot, mert Olaszországból is érdeklődnek iránta. Olasz források szerint az AC Milan új szakvezetője, Leonardo szívesen látná őt a csapatában, és a piros-feketék állítólag fel is vették a kapcsolatot a Chelsea-vel. A két egyesület között a közelmúltban több átigazolás is történt, kezdve Andrij Sevcsenko oda-vissza igazolásától Hernán Crespo kölcsönadásáig, és a nyáron a londoniak éppen a Milan edzőjét, Carlo Ancelottit szerződtették.

További átigazolási hírek:
Az Aston Villa érdeklődik a Tottenham Hotspur középpályása, Jermaine Jenas iránt. A Manchester City ír védőjét, Richard Dunne-t a Stoke City szeretné megszerezni. A Stade Rennes jobbhátvédjét, Rod Fannit a Bayern München és a West Ham United is vinné. Az Olympique Lyon kiszemeltje a Porto argentin támadója, Lisandro López. A Toulouse a Saint-Etienne portugál középpályásával, Paulo Machadóval erősítene. A Werder Bremen középpályását, Mesut Özilt az Arsenallal és a Manchester Cityvel is kapcsolatba hozták. Az AC Milan védője, Daniele Bonera 2013-ig meghosszabbította szerződését.

www.global-soccer.eu