Vágólapra másolva!
A Detroit Red Wings könnyedén nyert 5-0-ra a vendég Pittsburgh Penguins ellen, és így összesítésben már csak egyetlen győzelem választja el a címvédéstől az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley-kupa-döntőjében.

Stanley-kupa-döntő, 5. mérkőzés:
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 5-0 (1-0, 4-0, 0-0)
gól:
Cleary (14.), Filppula (22.), Kronwall (27.), Rafalski (29.), Zetterberg (36.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Detroit javára.

A döntőben először játszott a detroiti Dacjuk, aki az alapszakaszban a negyedik legeredményesebb játékos volt. A vendégek kezdtek jobban, ám ahogy a Red Wings kivédekezett egy emberhátrányt, éppen Dacjuk lövetett gólt Clearyvel. Ez volt az első alkalom a fináléban, hogy a címvédő vezetett a nyitó játékrészt követően.

A folytatásában csak egy csapat volt a pályán. A Detroit hamar növelte előnyét, majd az egyre fegyelmezetlenebb vendégek sorra kapták az emberhátrányos gólokat, miközben a kapuvas a Penguins mellett volt.

Az ötödik bekapott gól után Fleury kapust lecserélték. A folytatásban mindkét alakulat tartalékolt, lévén eldőlt az összecsapás. A hazaiak kapusa, Osgood 22 védéssel zárt hibátlanul és volt egy gólpassza is.

Az eddigi öt meccsen mindig a hazai együttes diadalmaskodott. Amennyiben a Detroit három nap múlva nyerni tud Pittsburgh-ben, ismét bajnok. Ha nem, akkor az utolsó, hetedik meccs dönt, amelyet jövő szombaton rendeznének Detroitban.