Felvette a BUX az erősödési trendet

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 19,81 pontos emelkedéssel, 15 609,39 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 0,13 százalékkal erősödött. Nem várnak jelentős árfolyamváltozásokat a BÉT-en a megkérdezett piaci elemzők, eleinte erősödhetnek az árfolyamok, délután európai és amerikai makroadatok határozhatják meg az irányt.
Vágólapra másolva!

Kovács Krisztián, a Concorde elemzője elmondta, hogy az amerikai piacok a hétfői gyengülést a kereskedés végére ledolgozták. Minden különösebb ok nélkül a kereskedés utolsó háromnegyed órájában emelkedni kezdtek az árfolyamok, végül nagyjából az előző kereskedési napi záróár környékét érték el az indexek.

Említést tett Kovács Krisztián a forint erősödéséről, a lett lat megmentésére tett erőfeszítések pozitívan hathatnak a régiós devizákra kedden is - mondta. Az euró árfolyama keddel reggel 284 forint alá gyengült a kora reggeli 286 forintról.

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője szerint az erősödés egész délelőtt kitarthat, délben a német ipari termelési adatok mutathatnak irányt a kereskedésnek. Hatással lehet a záróárakra a 4 órakor megjelenő amerikai ipari rendelésállományi adat is - tette hozzá.