4 terabájt adatot tárol a külső winchester

Vágólapra másolva!
A Western Digital (WD) új külső merevlemeze 4 terabájt, vagyis 4096 gigabájt adatot képes raktározni. Az energiatakarékos funkciókkal ellátott winchesterre közel kilencszáz DVD tartalmát lehet felmásolni.
Vágólapra másolva!

A WD My Book Studio Edition II külső merevlemez belsejében két meghajtó található, melyek összesen 4 terabájt adattároló kapacitással rendelkeznek. A winchestert ugyanakkor lehet olyan üzemmódban is használni, hogy az adatok az egység két, házilag is egyszerűen cserélhető meghajtóján párhuzamosan kerüljenek mentésre, ekkor természetesen csak feleannyi adatot raktároz az eszköz.

Az új külső winchestert nem csak USB 2.0 porton, hanem FireWire-ön, illetve a még gyorsabb adatátvitelt biztosító eSATA-kapcsolaton illeszthető akár asztali, akár hordozható számítógéphez. Ráadásul a WD új külső merevlemeze nem igényli hűtőventilátor alkalmazását sem, ezen felül energiatakarékosságot célzó funkciókkal is felvértezték, például inaktív állapotban lekapcsolja a lemezeit - a gyári adatok szerint a korábbi modelleknél 30 százalékkal kevesebb áramot igényel működéséhez. A külső merevlemezhez a PC-re telepíthető, automatikus működésű biztonsági mentő szoftver is jár. A 4 terabájt adatkapacitást Windows Vista, Windows 7 és Mac OS X operációs rendszerekkel lehet használni, az XP csak 2 terabájtos meghajtókal tud kezelni. Az amerikai piacon a My Book Studio Edition II meghajtó nettó 650 dolláros, vagyis 130 ezer forint körüli áron debütált.