Vágólapra másolva!
Az A csoport második fordulójában máris eldőlhet az egyik elődöntős hely sorsa a Konföderációs Kupán, ehhez csupán a papírformának kell érvényesülnie. A spanyolok ugyanis várhatóan Irak ellen is nyernek, ez esetben pedig David Villáék biztosítják helyüket a legjobb négy között. A csoport másik találkozóján Új-Zéland Dél-Afrika ellen szeretne javítani a nyitómeccsen mutatott teljesítményén, a házigazda számára viszont kötelező a győzelem, ha tovább akar jutni.

Dél-Afrika a torna nyitómeccsén nem kápráztatta el a szurkolóit, és csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes Irak ellen, így nem maradt más választása, mint legyőzni Új-Zélandot. A papírforma alapján ez több mint valószínű, de a házigazdáknak alaposan fel kell javulniuk, ha be akarják gyűjteni a három pontot.

Joel Santana alighanem többet kockáztat, azaz támadóbb felfogású csapatot küld pályára, amit elősegíthet az Everton középpályásának, Steven Pienaarnak a felépülése. A csapat egyik legjobbja Irak ellen csak a hajrában állhatott be, most viszont már teljesen egészséges. A brazil szövetségi kapitány a csatársorban is változtathat, Thembinkosi Fanteni helyén Katlego Mashego kaphat lehetőséget.

Ami Új-Zélandot illeti, a játékosok nagyon fogadkoznak, hogy ezúttal nem adják meg olyan könnyen magukat, mint a spanyolok ellen, amikor 24 perc alatt négy gólt is kaptak. Az óceániaiaknál mindenki játékra kész, és a kapitány, Ricki Herbert várhatóan másoknak is ad majd játéklehetőséget.

Utóbbi a spanyoloknál is megtörténhet, mert bár Vicente del Bosquénak semmi oka arra, hogy változtasson az Új-Zéland ellen szerepelt gárdán, a mester várhatóan pihenteti néhány játékosát. Francesc Fabregas az egyik edzésen kisebb sérülést szedett össze, így ő lehet az egyik kimaradó, a védelemben pedig Gerard Piqué is szóhoz juthat a hírek szerint.

Az erőviszonyok alapján a spanyoloknak Irak legyőzése sem okozhat gondot, márpedig ha az ázsiaiak ellen is nyernek, akkor sorozatban a 13. találkozójukon győznének. Az irakiak maximum abban bíznak, hogy nem kapnak olyan nagy verést, mint Új-Zéland, és ennek érdekében Bora Milutinovic még védekezőbb tizenegyet tervez pályára küldeni.