Még idén megjelenhet a Starcraft 2

Vágólapra másolva!
Még idén megjelenhet az 1998-ban megjelent, ám azóta is versenyek fő attrakciójának számító Starcraft második része, a nyílt bétateszt pedig hamarosan elkezdődhet - nyilatkozta a játék két vezető fejlesztője a svéd Press2Play.tv-nek.
Vágólapra másolva!

Sem Chris Sigaty vezető producer, sem Dustin Browder nem nyilatkozott a megjelenés pontos időpontjáról, sőt elhangzott a játékosok számára minden bizonnyal gyanúsan hangzó "ha elkészül" fordulat is. Azonban mindkét Blizzard alkalmazott megerősítette, hogy akár még idén feltelepíthetik a gamerek a háromrészesre tervezett Starcraft folytatás legelső részét.

Az interjú szerint a legtöbb időt a játékmotor és a grafikai motor megírása jelentette. Bár a Starcraft folytatásán a 2003-ban megjelent Warcraft III: Frozen Throne csapata kezdett el dolgozni, nem használtak fel meglevő kódrészleteket a cég korábbi játékaiból. Ez a döntés azt hozta magával, hogy az első két évben csak a játékmotorral foglalkoztam a programozók.

Míg az első, 1998-as Starcraft játék még három különböző faj küldetéseit tartalmazta, a folytatás már epizódokra osztva jelenik meg. Az első részben csak a terrannak nevezett emberek kalandjait, illetve Jim Raynor történetét ismerhetik meg a gamerek. Browder szerint a három részre bontás hátterében a történeti szálak hosszúsága áll, az emberek főhősével történő események is megtöltöttek egy játékot, ahogy a zergek és a protossok jeles hőseinek cselekedetei is elegek lesznek egy önálló címre.


2007 óta készül a csatára a trailer űrgyalogosa

A történetre való fókuszálás azért is érdekes, mert a Starcraft többjátékos, interneten játszott programként tett szert igazi hírnévre. A játék a mai napig szerepel versenyek palettáján, annak ellenére, hogy az univerzumot és a tervezők által elmesélt történetet már mindenki kívülről tudja. Az egyjátékos mód lehetőség arra, hogy elmondjuk mi történik a Starcraft-univerzumban - nyilatkozta Chris Sigaty, a játék fő tervezője Christer Engström kérdésére. Az egyjátékos mód nem a játékosok tanulását szolgálja - mondta a szakember.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az újabb Starcraft 2 epizódok tartalmaznak-e majd olyan egységeket, olyan pályákat, amik ráveszik a csak a többjátékos meccsek iránt érdeklődőket, hogy megvegyék a legújabb részeket. Az viszont biztos, hogy a történet iránt érdeklődőknek lesz mire várniuk a Wings of Liberty címet viselő epizód megjelenése után is. A teljes, angol nyelvű interjút a Press2play.tv honlapján nézhetik meg az érdeklődők.