Amerikán múlhat a magyar kereskedés

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,90 pontos emelkedéssel, 15 432,99 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 1,48 százalékkal erősödött. A kereskedés befejezése az amerikai piacok mozgásától függhet.
Vágólapra másolva!

Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kereskedési igazgatója a nap elején mindenképpen emelkedésre számít, és az amerikai piacok nyitásától függően bízik abban, hogy a budapesti mutató a nap végén nyereségben zár. Az OTP tartotta csütörtökön a piacot, és talán a külföldi vevők pénteken is kitartóan vásárolnak - mondta Csáky Attila. Jó jel, hogy az euró 275 forint körül mozog - tette hozzá.

Szegner Balázs, az EQUILOR Befektetési Zrt. üzletágigazgatója is a nap elején kisebb emelkedésre számít az amerikai piacok zárása és az európai határidős piacok mozgása alapján. Utána várhatóan "lefele csordogálnak" a részvényárfolyamok, de az igazgató szerint nehezen tippelhető meg, hogy csak a napi nyereség morzsolódik le, vagy negatívba fordul a kereskedés menete. A nap második felében már Amerika mutatja az irányt. A hangulat alapvetően pozitív az olaj, a részvény- és devizapiacokon, de ez nagyon törékeny - fűzte hozzá.