Orosz kaszinó települ Budvába

Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb orosz játékkaszinólánc Montenegróba, a tengerparti Budvába teszi át a székhelyét, mert július 1-től, szerdától - a 2006-ban hozott törvény értelmében - nem működhetnek a nagyobb városok - Moszkva és Szentpétervár - környékén játéktermek Oroszországban. A kaszinókat és a játéktermeket az ország négy távoli pontjára, Vlagyivosztok, Krasznodar, Kalinyingrád és a kazah határ környékére száműzik.
Vágólapra másolva!

Anatolij Kuznyecov, a Korston kaszinólánc elnöke bejelentette, hogy a napokban fejezték be a tárgyalásokat The Queen of Montenegro budvai hotel megvásárlásáról. A szállodában 300 szoba van, és kaszinó is működik benne.

"Megváltoztatjuk a hotel nevét Korsumra, elvisszük Moszkvából a játékasztalokat és az automatákat, és még ősz előtt megszervezzük az első charterjáratot Moszkvából Montenegróba" - közölte Kuznyecov.

Oleg Bojko, a Ritzio Entertaintment Group and Storm International, a legnagyobb játékkaszinókat működtető lánc orosz társelnöke is arról beszélt, hogy áthelyezi üzletét Olaszországba, Németországba, Szerbiába, Horvátországba és a volt Jugoszlávia többi országába. Megemlítette a bolgár tengerpartot és Ciprust is.

Korábban a bolgár sajtó is foglalkozott az orosz kaszinókat, és a novinite.com például abban bízott, hogy az orosz turisták száma emelkedhet a bolgár üdülőhelyeken, ahol kaszinók is működnek.

A Vecernje Novosti című belgrádi lap szerint azért kedvelt hely az oroszok számára Szerbia, Montenegró és Horvátország, mert három óra alatt repülővel elérhetők Moszkvából, és ezekbe az országokba vízum nélkül utazhatnak az orosz állampolgárok.

A közvetlen kocsikkal történő vasúti közlekedés is megindult Moszkvából a montenegrói kikötővárosba, Barba. Az utazás csaknem 60 órát vesz igénybe, és a vonatjegy 150-160 euróba (41-44 ezer forint) kerül.

A horvát Glas Slavonija hozzátette, hogy az első moszkvai kaszinókat Borisz Jelcin elnöksége alatt nyitották meg, és a krupiék az akkori Jugoszlávia állampolgárai voltak.

Az orosz játéktermek bezárásáról 2006 októberében hoztak jogszabályt Vlagyimir Putyin elnöksége idején. Putyin a kaszinókat okolta, hogy megrontják és az alkoholizmusba döntik az orosz társadalmat. Az orosz törvény július 1-én életbe lép, ezzel 450 ezer ember - kaszinók, játékszalonok alkalmazottai - válik munkanélkülivé - olvasható a belgrádi napilapban.

Csak Moszkvában 70 kaszinó és 2500 játékterem működött eddig, most ezeket a létesítményeket be fogják zárni elsejétől.