Vágólapra másolva!
Az olasz sztárklubok közül a Juventus volt az egyik legfrissebb a játékospiacon, hiszen a torinóiak rendkívül hamar megszerezték a Werder Bremen brazil játékmesterét, Diegót, azóta viszont az egyesület nem szerződtetett új futballistát.

A hírek szerint a Juve elsősorban balhátvédet szeretne igazolni, és többekkel tárgyal: felmerült a Liverpool olasz játékosának, Andrea Dossenának a hazacsábítása, és a brazil válogatottal a minap Konföderációs Kupát nyert André Santos is felkeltette a torinóiak érdeklődését. Az első számú kiszemelt azonban erre a posztra a világbajnok Fabio Grosso, aki az elmúlt két idényben a francia Olympique Lyonban szerepelt, azonban az utóbbi időszakban kevés játéklehetőséget kapott, ezért szívesen váltana.

A hírek szerint Grosso már meg is egyezett a torinóiakkal, azonban a Juvénak eddig az OL-lel nem sikerült megállapodnia. A legújabb hírek szerint azonban hamarosan pont kerülhet az ügy végére, köszönhetően annak, hogy a Lyon valószínűleg eladja Karim Benzemát, és a helyére a Juventustól igazolná le David Trézéguet-t.

Az Európa- és világbajnok támadó szintén kevesebbet játszott az elmúlt szezonban, és szívesen hazatérne Franciaországba, vagyis az ügylettel mindkét egyesület jól járna. Az egyetlen probléma az, hogy Trézéguet piaci értéke elméletileg a duplája Grossóénak: a Juve nyolcmillió euróra taksálja a csatárt, a balhátvédet pedig "csak" négymillióra értékeli. Lehet, hogy végül a Lyon még fizetni is fog...

További átigazolási hírek:
Az AS Monaco horvát középpályását, Jerko Lekót a Wolverhampton Wanderers szemelte ki. A Portsmouth kameruni középpályása, Arnold Mvuemba a francia Lorient-ba tart.

A Toulouse kapusa, Cédric Carrasso a Bordeaux-ba igazolt. A Dortmund két játékosa, Neven Subotic és Nuri Sahin is meghosszabbította szerződését.

A Bayern München középpályása, Tim Borowski visszatérhet korábbi klubjához, a Werder Bremenhez. A Juventus cseh jobbhátvédjét, Zdenek Grygerát a görög Panathinaikosz kereste meg egy ajánlattal.

www.global-soccer.eu