Számítógépes vírus mentette meg a szabálytalankodó autósokat

Vágólapra másolva!
Áldhatják a szabálytalanul közlekedő manchesteriek a Conficker vírust. Az angol város több mint 13 millió forintnyi büntetés kiszabásától esett el a fertőzött számítógépes rendszere miatt - adta hírül a Register.
Vágólapra másolva!

Több mint 13 millió forintnyi bevételtől fosztotta meg Manchester városát a Conficker féreg. A komoly összeg elvesztése mögött prózai ok áll, a városháza büntetéskezelő-rendszerének összeomlása miatt a város nem tudta kiküldeni a buszsávokat szabálytalanul használó 1609 autós csekkjét 28 nap alatt.

Még nagyobb költségekkel járt a városháza rendszerének megtisztítása. A kártevő eltüntetésének ára és a segítségül hívott tanácsadók díjazása további 189 milliójába került az angol városnak. Közel ennyit költöttek új számítógépekre és biztonsági megoldásokra.

A Windows operációs rendszer egy október táján befoltozott biztonsági rését kihasználó kártevő több nagy hálózatot maga alá gyűrt az év elején. A károsultak közé tartozott a francia haditengerészet és az amerikai légierő is. Míg a fertőzés katonai költségeiről nincs adat, Manchester közzétette, hogy a Conficker összesen 473 millió forintjába került a városnak.