Vágólapra másolva!
Ahogyan azt sejteni lehetett, az Olympique Lyon eladta legnagyobb sztárját, Karim Benzemát, akiért a Real Madrid 35 millió eurót fizetett - az összeg egyébként később a csatár teljesítményétől függően akár 41 millióra is emelkedhet. A lyoniak számára a következő feladat az, hogy megtalálják a támadó utódját, hiszen Benzema az elmúlt két szezonban házi gólkirály volt, és az OL támadójátéka nagy részben rá épült.

Kiszemeltekben persze nincsen hiány, ráadásul pénz is van az erősítésre, mégsem tűnik egyszerű feladatnak Benzema pótlása. Az egyesületet korábban többször is kapcsolatba hozták a Juventus francia csatárával, David Trézéguet-vel, és ez a vonal még mindig él, de nem a torinói az egyetlen lehetséges megoldás.

Az Olympique Klaas-Jan Huntelaart szerette volna megszerezni a Realtól Benzemáért cserébe, de a hírek szerint a holland támadó nemet mondott az ajánlatra. Egy másik madridi csatár is képbe került: Ruud van Nistelrooyt is szívesen látnák Lyonban, annak ellenére, hogy a gólvágó majd fél éve nem lépett pályára súlyos sérülése miatt, ám úgy hírlik, hogy ő sem szívesen folytatná pályafutását a Gerland-stadionban.

Könnyen lehet, hogy a megoldást a Porto argentin játékosa, Lisandro López jelenti majd. A portugál egyesület eddig a franciák minden ajánlatára nemet mondott, ám a Lyon tovább emelte a "tétet", és immár 20 millió eurót is fizetne - ez pedig már elég lehet a portói vezetők meggyőzéséhez.

További átigazolási hírek:
A Valencia megszerezte a Mallorca kapusát, Miguel Ángel Moyát. Az Olympique Lyon szélsője, Kader Keita a Galatasarayba szerződött. A Bordeaux védője, Souleymane Diawara az Olympique Marseille-be tart.

A Chelsea leigazolta a Middlesbrough kapusát, Ross Turnbullt. A Werder Bremen brazil védőjét, Naldót az Arsenallal hozták kapcsolatba. A Real Madrid holland csatára, Klaas-Jan Huntelaar iránt a Hamburg is érdeklődik.

A Palermo védője, Paolo Hernán Dellafiore a Parmában köthet ki. A Juventus középpályása, Marco Marchionni Firenzébe költözhet.

A Real Betis brazil csatárát, Ricardo Oliveirát a Lazio szemelte ki. Az argentin Boca Juniors csatárát, Rodrigo Palaciót az Espanyol szeretné megszerezni.

www.global-soccer.eu