Oroszországban terjezkedik a Pepsi

Vágólapra másolva!
A PepsiCo és fő palackozója a Pepsi Bottling Group 1 milliárd dollárt akar befektetni Oroszországban az elkövetkező három évben, hogy kiaknázzák a keresletnövekedésben rejlő lehetőségeket.
Vágólapra másolva!

A mostani befektetéssel a két amerikai cég összbefektetése eléri majd a 4 milliárd dollárt, a Pepsi és a PepsiCo pedig éppen ezen a héten fog új palackozó üzemet nyitni Moszkva külvárosában. A PepsiCo, a Bloomberg értesülései szerint, egy másik palackozó létesítését is tervezi az ország déli részében, Azovban.

"Ez a befektetés egyértelműen mutatja a bizalmunkat Oroszország iránt és a hosszú távú elkötelezettségünket e felé a nagyon fontos piac felé" - állította Indra Nooyi a PepsiCo vezérigazgatója egy közleményében. "Ma nagyon optimisták vagyunk Oroszország jövője kapcsán és szeretnénk tovább építeni itteni üzletünket."

A kiskereskedelmi eladások tavaly 28 százalékkal emelkedetek az országban és értékükben elérték a 444 milliárd dollárt. Az eladások fele az élelmiszerpiacon történt, ami jó jel az üdítőkben utazó vállaltoknak. Előző évben a Pepsi és a PepsiCo közösen 75,5 százalékot vett meg az OAO Lebedyansky-ből, Oroszország legnagyobb üditőgyártójából.