Vágólapra másolva!
Bár nem jár felsőoktatási intézménybe, mégis részt vett a belgrádi Universiadén Szilágyi Csaba, a szerb úszóválogatott tagja. Az óbecsei versenyző úgy nyilatkozott, kényszerítették arra, hogy részt vegyen az egyetemisták és főiskolások 25. világjátékán.

A szerb úszóválogatott tagja, az óbecsei Szilágyi Csaba a belgrádi Sport napilapnak elárulta, kényszerítették arra, hogy részt vegyen a belgrádi Universiadén, annak ellenére, hogy nem tanul felsőoktatási intézményben, vagyis nincs joga fellépni az Egyetemisták és Főiskolások 25. világbajnokságán.

Szilágyi hétfőn a 100 méteres mellúszás döntőjében, élete második legjobb eredményének számító 1:00,02 perces időeredménnyel az ötödik helyen végzett.

"Elfáradtam, hiszen a Mediterrán Játékokon is szerepeltem, s nem szoktam hozzá az ilyen erőltetett menethez. Biztos vagyok benne, hogy az Universiadéból semmi hasznom nem származik a közelgő felnőtt világbajnokság előtt. Edzőmmel a belgrádi szereplés ellen voltunk, de értesítettek bennünket, hogy muszáj úsznom. A szerb szövetség nem tehet erről, ők is felülről kapták az utasítást" - mondta Szilágyi.

A VajdaságMa információja szerint Szilágyinak 50 méteren mellen is rajthoz kellene állnia, ám kérdéses, hogy a Nemzetközi Egyetemista Szövetség (FISU) a nyilatkozata után engedi-e indulni.