Újabb országokban jön ki a Microsoft új keresője

Vágólapra másolva!
Tovább nyomul a Bing: a Google riválisának szánt keresőről újabb országokban kerül le a béta címke.
Vágólapra másolva!

A következő hetekben az ausztrál, a kanadai, a kínai, a japán és a brit internetezők is teljes egészében birtokba vehetik a Microsoft új webkeresőjét, a Binget, amelynek teljes körű szolgáltatásait eddig csak az amerikai felhasználók élvezhették - írj az Ars Technica. Idehaza meglehetősen nehéz eldönteni, hogy a redmondi szoftvercég kreálmánya versenyre kelhet-e a Google-lel, a koncepció ugyanis teljesen más. A Bing.com-ot nem is hagyományos webkeresőnek, hanem "döntéshozó gépezetnek" nevezik alkotói, vagyis lényege, hogy a webes találatok helyett egy sor kategóriában - főleg hírek, utazás és vásárlás - kész válaszokat adjon az internetezőknek.

Éppen ezért mindaddig, amíg a Bing lokalizált változata el nem készül, csak a kiválasztott szerencsés országok internetezői élvezhetik annak előnyeit. A tartózkodási hely megváltoztatásával bárki belekukkanthat, mit nyújt majd a kereső az internetezőknek teljes változatában.

Az amerikai premiert követően az első napokban a Yahoo-t is megelőzte a Microsoft megújított keresője, azonban ez csak az újdonság varázsának volt köszönhető. A Bing.com hamarosan visszaesett a harmadik helyre, ahol meg is állapodott 8 százalék körüli részesedéssel, míg a Yahoo 11 százalék körüli eredményeket produkál.

Az elemzők szerint ugyan a Bing jó eséllyel indulhat a versenyben a specializált - vertikális - keresések terén, az első tesztek szerint a rutinos felhasználók kezében a Google szolgáltatásai még mindig jobbak. Ha a Microsoft nagyobb piacot szeretne megszerezni, fontos számára a terjeszkedés, vagyis, hogy a webkeresője újításait egyre több helyen használhassák ki a netezők - ezzel magyarázható a szolgáltatás újabb országokra való kiterjesztése.