Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok brazil Pelé szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek (FIFA) maximalizálnia kellene a labdarúgók fizetéseit, mert a futballban áramló hatalmas pénzösszegek tönkretehetik a sportág népszerűségét és pozitív imázsát.

"Az én időmben másképpen működtek a dolgok, nem voltak jelen a milliárdos szponzorok" - mondta Pelé.

"A magam és a FIFA véleménye szerint is a játékosok fizetését kontrollálni kellene. Manapság bemutatnak egy futballistát valamelyik nagy csapatnál, aztán hirtelen már egy másik klubnál láthatjuk őket és közben hihetetlen pénzek mozognak, a labdarúgók pedig annak az egyesületnek fogadnak hűséget, amelyik jobban megfizeti őket. Figyelnünk kellene erre, főleg a felnövekvő generáció miatt."

Korábban Joseph Blatter, a nemzetközi-, és Michel Platini, az európai szövetség elnöke is kifejezte aggodalmát, amikor a Real Madrid júniusban 94 millió euróért szerződtette a portugál válogatott, aranylabdás Cristiano Ronaldót, valamint 67 millió euróért a szintén aranylabdás, brazil Kakát. A spanyol klub már több, mint 200 millió eurót költött el az új játékosok megvásárlására.