Teret nyernek a zugkaszinók

Vágólapra másolva!
A kívánttal éppen ellentétes hatást érhet el az orosz kormány azzal, hogy egyik napról a másikra betiltotta a kaszinókat az ország nagyvárosaiban, négy távoli vidékre száműzve a szerencsejátéknak ezt a formáját. Szakértők szerint csak az illegális zugkaszinók elszaporodásához vezet a mostani lépés, azaz teljesen betolja az üzletágat a maffia ellenőrzése alá - szerepelt a Napi Gazdaságban.
Vágólapra másolva!

A rendőrség fogadkozik, hogy csírájában megfojt minden kísérletet a kaszinók föld alá vitelére, ismerve azonban a helyi kultúrát, sokan arra számítanak, hogy csak a korrupciót fogja erősíteni az illegális szerencsejáték, ugyanis bevételeiből bőven jut majd a helyi lakosok és rendőrök lepénzelésére, akik elnézők lesznek az új szomszédokkal szemben.

A "megoldások" közt szerepel, hogy a kaszinó a városon belül elköltözik egy kevésbé nyilvános helyre, ahol illegálisan fog működni, vagy elképzelhető, hogy sok szerencsejáték-barlang egyszerűen átminősíti magát lottózónak és beköltözik az ezzel a szerencsejáték-formával foglalkozó helyiségekbe.

A hivatalosan kijelölt négy Las Vegas-i stílusú szerencsejáték-zóna - a déli Krasznodar régió, a balti térségben lévő kalinyingrádi enklávé, a szibériai Altáj környéke és a távol-keleti Primorje kikötőváros - jelenleg nincs felkészülve az üzletág befogadására, több milliárd dolláros beruházásokra lenne szükség.

Összességében még Kalinyingrád járhat a legjobban, hiszen uniós országok veszik körül, azaz vélhetően lesz fizetőképes kereslet a játékokra, ezért ott megindultak az előkészületek, de még ott is időre lesz szükség.