Újra az európai adószervezet vezetésében az APEH

Vágólapra másolva!
Magyarország ismét helyet kapott az Európai Adóigazgatások Szervezetének (IOTA) Vezető Testületében, miután a szervezet múlt heti, stockholmi közgyűlésén a magyar Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalt választotta meg a nyolc választható vezető testületi hely egyikére - közölte az APEH.
Vágólapra másolva!

A magyar Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal immár 11. alkalommal kap helyet az IOTA vezetésében. Az IOTA vezető testületét egy 9 tagú elnökség alkotja.

Az IOTA közgyűlésének szakmai fórumán a szervezet 41 tagállamának képviselői az adóztató szervezetek csalás elleni fellépésének eredményességét vitatták meg, különös tekintettel az egyes országokban érvényben lévő adatvédelmi szabályok miatti nehézségekre.

Magyarország 1996 óta tagja az IOTA-nak, és folyamatosan aktív szerepet tölt be a szervezet működésében. Szikora János, az APEH elnöke 2005-2006-ban töltötte be az IOTA elnöki tisztségét. Korábban 1997-1998 között is Magyarország adta a szervezet elnökét, valamint a Vezető Testületnek 1996 és1999, valamint 2001 és 2007 között volt tagja Magyarország.