Növekedett a JPMorgan nyeresége

Vágólapra másolva!
Növekedésnek indult a JPMorgan Chase profitja, 2007 óta először. Amerika második legnagyobb bankja felülmúlta a legbátrabb elemzői várakozásokat is, miután a befektetési ágazat rekordot döntött.
Vágólapra másolva!

A második negyedévben 2 milliárdról 2,7 milliárd dollárra nőtt a nyereség, ami részvényenként 28 centet jelent. A Bloomberg által mért elemzői várakozások átlaga 5 cent volt részvényenként.

A befektetési üzletág bevételeinek jó menedzselése ellensúlyozta a fogyasztói hitelekben való visszaesést. Ebben nagy érdemei voltak Jamie Dimonnak, a vállalat vezérigazgatójának, akivel a JPMorgan a recesszió ideje alatt is minden negyedévben nyereséges maradt.

A bank részvényei 15 százalékkal drágultak idén a New York-i tőzsdén. A jó eredményekben nagy szerepet játszik az amerikai kormányzat válságalapjának forrásai, amelyből a JPMorgan a legnagyobb mértékben részesült. A bank 25 milliárd dollárt fizetett vissza az alapnak az előző hónapban és 795 milliót osztalékként az államnak. A központi szabályozás alól való szabadulás érdekében mihamarabb vissza kívánják fizetni a segélyt.