Michelisz álomszerű kezdése a WTCC-ben

Vágólapra másolva!
Ezen a hétvégén Michelisz Norbertnek egyszerre két terepen kell helytállnia az angliai Brands Hatchben: a túraautó világbajnokságon indulhat egy gyári Seattal, valamint a Seat Leon Eurocup bajnokságban is folytatódik a küzdelem. Norbinak tehát egyszerre kell a világ legjobbjai között bizonyítani, miközben a számára nagyon fontos bajnokságban is harcol a bajnoki címért. Azt hiszem, abban megegyezhetünk, hogy külön-külön is elég nehéz feladat, de úgy néz ki, hogy őt ez nem hatotta meg.
Vágólapra másolva!

Egy éve még szenzációként írta meg mindenki, ha megnyerte az Európakupa időmérő edzését, mára már eljutottunk arra a szintre, hogy ez már a hetedik pole pozíció. Előbb megnyerte a két szabadedzést, majd az időmérőt is. Ezek után szombaton a WTCC szabadedzései következtek, ahol igazából egy 15 helyezés is szép, de ő tizedik időt autózott.

Az időmérőn aztán álomszerűen autózott: az edzés első felében a nyolcadik helyre hozta be a tavalyi fejlesztésű Seat Leonját, így bejutott a tízes döntőbe. Több gyári menőt is megvert, és ő volt a legjobb nem gyári versenyző, egyben az egyetlen, aki bejutott a legjobb tíz közé. Az időmérő második felében aztán a 10 rajthelyet szerezte meg. Tegyük hozzá: egy tavalyi fejlesztésű szívó, benzines Seat Leonnal. Megverte a nagyon komoly múlttal rendelkező csapattársát, Tom Coronellt, valamint a gyári Seat TDI-k közül is kettőt. Az egyik a tavalyi túraautó világbajnok Yvan Müller.

Forrás: www.fiawtcc.com

Norbi levezetésképpen még megnyerte a szokásos rajt-cél győzelmét is begyűjtötte az Európakupa első futamán, így csökkentette hátrányát a bajnokságot vezető Puyoval szemben.

Vasárnap eszméletlen feladat következik, hiszen az Európakupa második versenyén a nyolcadik helyről rajtolva kell maradandót alkotnia, és emellett még jön a Túraautó Világbajnokság két futama, ahol a tizedik helyről rajtolva kell valami fantasztikust alkotnia. Reméljük az első futamban fel tud jönni a nyolcadik helyre, hiszen akkor a második futamon az élről rajtolhatna. Szép álmok, de Norbi már rászokatott minket, hogy bízzunk az ilyen csodákban.

Forrás: markakupa.hu

Michelisz Norbi tehát kiugró lehetőség előtt áll, és vele együtt a magyar autósport is hatalmas lehetőség előtt áll. Aki csak teheti, kérem nézze! Drukkoljon neki, hiszen a WTCC futamokat a Eurosport csatorna élőben közvetíti.

Az első futam 12:45-kor, majd kis pihenő után második futam 14:35-től élőben.