Vágólapra másolva!
A Liverpool spanyol középpályását, Xabi Alonsót már régóta csábítja a Real Madrid, de a liverpooliak eddigi ragaszkodtak a játékoshoz. Ennek ellenére a spayol lapok biztosra veszik, hogy az Európa-bajnok hamarosan Casillasék csapattársa lesz.

A madridi napilap, az AS információi szerint a játékos is azt szeretné, hogy a Real Madridban folytassa pályafutását, és mindez arra késztetheti Rafa Benítezt, hogy elengedje Alonsót, amennyiben a Real megadja azt az összeget, amit a liverpooliak kapni szeretnének.

Ez a hírek szerint 35 millió euró, és a The Times azt is tudni véli, hogy a Vörösök miért tartottak ki ilyen sokáig Xabi Alonso megtartása mellett.

Amikor ugyanis a liverpooliak megvették a középpályást a Real Sociedadtól, akkor a megállapodásban szerepelt egy olyan kitétel, amely szerint a következő öt évben a focista esetleges eladásából húsz százalék a baszkokat illeti. Ez a határidő azonban a napokban lejár, azaz a Liverpoolnak már nem kell osztozkodnia az Alonsóért kapott pénzen...

A hírek szerint egyébként ezt az összeget Benítez további erősítésre szeretné költeni, végre megvehetné a Valencia támadó középpályását, David Silvát. A csatárként és balszélsőként is bevethető futballista régóta szerepel az edző kívánságlistáján, és a Turia-partiakkal való remek kapcsolatát kihasználva most megszerezheti - amennyiben valóban eladják Alonsót.

További átigazolási hírek:
A Tottenham Hotspur walesi védője, Chris Gunter a Nottingham Forestbe tart. A Newcastle United problémás középpályását, Joey Bartont a Hull City szeretné megvenni.

Az Olympique Marseille érdeklődik a Real Madrid argentin védője, Gabriel Heinze iránt. A Borussia Dortmund svájci csatára, Alexander Frei hazatért az FC Baselhez.

A Hamburg megszerezte a Groningen svéd támadóját, Marcus Berget. A Paris Saint-Germain brazil jobbhátvédje, Ceara 2012-ig meghosszabbította szerződését.