Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a magyar és a német labdarúgó-válogatott a jövő évi világbajnokság előtt, várhatóan májusban barátságos mérkőzésen találkozik egymással. Az MLSZ hétfői tájékoztatása szerint többek között erről is tárgyalt Budapesten a két ország szövetségének vezetője, Kisteleki István (MLSZ) és Theo Zwanziger (DFB).

Délelőtt a delegációk a két ország futballjának további, eddig kiaknázatlan együttműködési lehetőségeit, s a sportág nemzetközi problémáit vitatták meg, majd látogatást tettek a Parlament épületében. A tárgyaláson a mindkét fél által támogatott 6+5-ös szabály, valamint a jövőben várható - főként utánpótlás szinten tervezett - német szakmai segítségről is szó volt.

Délután a vendégek megtekintették az MLSZ két és fél hónappal ezelőtt átadott edzőközpontját Telkiben, a németeknél ott volt az 1954-es berni világbajnokság döntőjében szerepelt Horst Eckel, míg az Aranycsapatot Buzánszky Jenő képviselte.

"Megismerkedtünk a magyar labdarúgás problémáival és értékeivel, biztos vagyok abban, hogy a továbbiakban még intenzívebbé válik a két ország futballjának kapcsolata, noha eddig is kifogástalan volt az együttműködés" - foglalta össze véleményét Theo Zwanziger.

A delegáció tagjai kedden Komáromba látogatnak, ahol többek között szó esik majd a nemrég alapított és bírósági bejegyzés alatt álló, a helyi utánpótlás-nevelés hatékonyságának javítására létrehozott Buzánszky Jenő Alapítvány támogatásáról is.