Öngyilkosság elvesztett iPhone miatt

Vágólapra másolva!
Az okostelefont gyártó cégnél dolgozó fiatalember az ablakból vetette ki magát, miután azzal vádolták, hogy ellopta munkahelyéről az iPhone negyedik generációs változatának prototípusát.
Vágólapra másolva!

A 25 éves Szan Danjong a tajvani Foxconn cég alkalmazásában állt, többek közt ez a vállalat végzi az Apple cég számára az iPhone mobilok gyártását. A férfi egy tizenkét emeletes ház ablakából vetette ki magát és szörnyethalt azt követően, hogy munkáltatója azzal vádolta meg, hogy korábban ellopta egy negyedik generációs, vagyis a jelenleg piacon lévő iPhone készülék utódjának prototípusát.

A férfi egyébként Shenzen városában dolgozott, és azt kapta feladatul, hogy 16 darab prototípus készüléket szállítson le az Apple cégnek, ám csak eggyel kevesebbet adott le, egy példány elvesztését pedig jelentette munkáltatójának. Ugyanakkor a BBC az elhunyt fiatalember korábbi osztálytársaitól úgy értesült, hogy Danjongot a vállalat biztonsági szolgálata Danjong lakásán is házkutatást tartott, ráadásul a férfit meg is verték a vizsgálatok során, aki három nappal az esetet követően lett öngyilkos.

Internetes üzenetváltásában ismerőseinek azt is ecsetelte, hogy még sosem volt ehhez hasonló megaláztatásban része. Ez utóbbi vádakat a Foxconn cégnél ugyancsak vizsgálják a rendőrség bevonásával, melynek kapcsán a társaság biztonsági vezetőjének munkáját is felfüggesztették. A vállalatot már korábban is megvádolták azzal, hogy mostoha módon bánik alkalmazottaival, de ezeket a vádakat a cég mindig visszautasította - számolt be a BBC.