Vágólapra másolva!
A Wolfsburg nagy meglepetésre szerezte meg a bajnoki címet a Bundesligában, és sikerét leginkább támadóinak köszönhette. A csatárok közül a brazil Grafite 28 találattal gólkirály lett, míg társa, a bosnyák Edin Dzeko 26 alkalommal volt eredményes. Mindezek alapján kissé meglepő a hír, miszerint az együttes egy új csatárt szeretne igazolni a brazil Nilmar személyében, aki jelenleg otthon futballozik az Internacionalban.

A játékos korábban már megfordult Európában, de lyoni vendégjátéka nem sikerült valami fényesen, majd ezt követően volt egy súlyos sérülése is, de az utóbbi időben már ismét csúcsformában futballozott.

Teljesítményének köszönhetően visszakerült a brazil válogatottba is, a Konföderációs Kupán szerepelt keretnek már tagja volt, és a hírek szerint szívesen kipróbálná magát ismét Európában.

A Wolfsburg mellett a Villarreal is érdeklődik iránta, de a német klub állítólag már mindenben megegyezett az Internacionallal - a wolfsburgiak 13,5 millió eurót fizetnének Nilmarért. A problémát az jelenti, hogy a focista játékjogának egy része nem a brazil egyesületnél, hanem a Sonda Investment Group nevű menedzserirodánál van, amivel a Wolfsburg eddig még nem tárgyalt.

További átigazolási hírek:
A Manchester City brazil középpályását, Elanót a Köln szeretné megszerezni. A Tottenham Hotspur középpályását, Jermaine Jenast az Aston Villa szemelte ki.

Az Espanyol ír jobbhátvédjét, Steve Finnant a Portsmouth csábítja. A Real Madrid középpályása, Javi García a Benficába szerződött.

A Fiorentina megszerezte a Lecce argentin csatárát, José Ignacio Castillót.

www.global-soccer.eu