Hátraarc a devizapiacon, gyengülésbe fogott a forint

Vágólapra másolva!
A keddi nyitás után erősödött a magyar deviza, az euró jegyzése 266 forint alá süllyedt. Délután azonban fordult a kocka, a kurzus 269 forint fölé ugrott, öt óra előtt 269,63 forintért adtak egy eurót a bankközi devizapiacon.
Vágólapra másolva!

Jól kezdett a forint a bankközi devizapiacon. Délelőtt fokozatosan erősödött a magyar deviza, az euró jegyzése 265,50 forintra esett, kora délután változott azonban változott a helyzet: fél 3-kor már 268 forint felett járt a kurzus.

Ekkor a dollárért 188,30, a svájci frankért pedig 176 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon.

Az irányváltás azzal magyarázható, hogy a nemzetközi börzéken megváltozott a hangulat, az európai tőzsdeindexek és amerikai határidős indexek is szerény mínuszba kerültek, ez pedig negatív hatással volt a feltörekvő piacokra, így a forint árfolyamára is. A zloty mellett a forint is veszített értékéből.

Bár első látásra soknak tűnik az elmozdulás, ám szó nincs drámai fordulatról - mondta az [origo]-nak Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője szerint nem a 268 forintos árfolyam a meglepő, hanem az, hogy az euró bekukkantott a 266 forint alatti szintekre is.