Vágólapra másolva!
Hamarosan már az Apple mobiltelefonjáról is elérhető lesz napjaink egyik legígéretesebbnek tartott internetes zenei szolgáltatása, a Spotify.  
Vágólapra másolva!

Az egyelőre béta tesztüzemben működő, de már fizetős szolgáltatásokat is kínáló svéd szájt hamarosan az iPhone-ról is elérhető lesz a működtetők által lefejlesztett kliensprogram segítségével - számolt be a TT svéd hírügynökség. A hamarosan elérhetővé váló program a Spotify első, mobilkészülékre gyártott alkalmazása, a zenei fájlmegosztó szolgáltatás eddig csak a számítógépes felhasználók számára volt elérhető. A londoni székhellyel működő svéd cég közleményéből az is kiderült, hogy az iPhone-tulajdonosoknak már csak néhány hetet kell várniuk a letöltésre, bár a szájt ingyenes szolgáltatásai magyarországi ip-címről nem érhetők el.

A TT információi szerint az iPhone-mobillal rendelkezők akkor is eltárolhatják az oldalról letöltött lejátszási listákat, ha épp nincsenek online. Az alkalmazás azonban csak azok számára lesz elérhető, akik a Spotify fizetős szolgáltatásait használják 9,99 eurós havidíjért. (Az oldalnak van ugyanis egy külföldről ingyenesen elérhető részlege is, amelyet hirdetésekből tartanak fenn.) A Spotify jelenleg Svédországban, Norvégiában, Finnországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, illetve Spanyolországban érhető el. A tavaly elindított oldal Európa-szerte már több mint hatmillió felhasználót számlál, ebből kétmillió brit. A BBC szerint a skandináv vállalkozást úgy emlegetik, mint az "iTunes-ölőt", mivel könnyen kezelhető és hatalmas, több millió ingyenes zeneszámból álló zenetára van.