Biztosra menne az MFB BorsodChem-ügyben

Vágólapra másolva!
Csak akkor vesz részt a Magyar Fejlesztési Bank a BorsodChem finanszírozásában, ha az általa nyújtott hitel megtérülése az üzleti terv alapján a társaságnál képződő forrásokból kellően biztosított, azaz ha garantált a hitel visszafizetése - közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium sajtóosztálya.
Vágólapra másolva!

A hitelnyújtásról a tárgyalások még folynak, éppen annak érdekében, hogy megalapozott döntés szülessen - válaszolta az NFGM sajtóosztálya az MTI kérdésére.

Az MTI azért kereste meg a szaktárcát, mert a BorsodChem legutóbbi, a céginformációs szolgálatnál hozzáférhető 2007. évi beszámolója szerint a tulajdonos, a Permira befektetési társaság osztalék formájában összesen 78,532 milliárd forintot vett ki a cégből: 22,895 milliárd forintot az adózott nyereségből, 55,652 milliárdot pedig az eredménytartalékból.

A számokból kiderül az is, hogy a 2007-ben felvett hitelek állománya jócskán meghaladja a BorsodChem saját vagyonát. A mostani hitelnyújtás közvetve állami segítséget jelentene a BorsodChemnek.